© VVV Zuid-Limburg

Waarom gaan?

Bezoek het veelzijdige Limburg met historische steden als Roermond en Maastricht, maar ook het witte dorpje Thorn en Valkenburg aan de Geul. In deze culinaire provincie vindt u naast de beste restaurants ook wijngaarden en in het seizoen eet u hier verse asperges. Ontdek ook de natuur tijdens een fietstocht door het prachtige afwisselende landschap. Populaire plaatsen in Limburg zijn:

Zien & doen

Eten & drinken

Elke streek heeft zijn bijzondere restaurants en in Limburg zijn dat er vele. De vruchtbare gronden brengen mooie producten voort. Hier wordt bier gebrouwen en wijn gemaakt. Ook is Limburg bekend van de asperges, het ‘witte goud’ genoemd. Een zachte delicatesse die u echt in het voorjaar moet proeven. Limburg heeft maar liefst 10 Michelin-sterrenrestaurants.

Overnachten

Geniet van prachtige ongerepte natuur en boek uw volgende vakantie bij Center Parcs Holland. Met parken in Limburg, Drenthe en Noord-Brabant en unieke accommodaties middenin het bos en aan het water, zijn er maar weinig plekken in Nederland waar u natuur zó kunt ervaren.

Lees meer

Een parelsnoer van onontdekte of bijzondere plekken in Limburg. Volg onze reis van het zonnige zuiden naar het groene noorden van de provincie.

Lees meer

Ontdek Limburg

De meest zuidelijke provincie van Nederland heeft een opvallend eigen gezicht. Langs de rivier de Maas vindt u afwisselende natuur die zich uitstrekt over heuvels. In de steden zoals Roermond en Maastricht is het prachtig wandelen langs de middeleeuwse architectuur en roomse kerken.

Culinair genieten

Limburgers staan bekend om hun bourgondische levensstijl. U heeft hier ruime keuze aan restaurants met Michelinsterren. Ook zijn er volop streekproducten zoals asperges, ook wel het witte goud genoemd. In het seizoen kunt u ze vers eten. Uniek in Nederland: bij Maastricht vindt u wijngaarden.

Limburgse natuur

Bezoek in deze provincie de verschillende Nationale parken en landschappen. In Nationaal Park de Groote Peel wandelt u langs vennen en veenmoerassen. Het gebied is rijk aan vogels en insecten. In Nationaal Park de Meinweg vindt u een zeldzaam terrassenlandschap.

Bereikbaarheid van Limburg

Vanuit Amsterdam en Schiphol rijden elk half uur directe treinen naar Maastricht. Ook rijden er treinen tussen Eindhoven en Maastricht, Maastricht en Roermond en tussen Roermond en Nijmegen. Plaatsen die niet op de route liggen, kunt u per bus bereiken. Kijkt u voor meer informatie op de pagina over openbaar vervoer.

Waar is wat?

Veelgestelde vragen