Splinter Chabot
© Digitale Nationale Museumweek 2021
Categorie:Evenementen

Nationale Museumweek

31 mrt. 2023 - 7 apr. 2023, Heel Nederland

Gedurende de Nationale Museumweek zijn honderden bekende en minder bekende musea te bezoeken. Tijdens deze week zijn er verschillende activiteiten in musea door heel het land. Zo kunt u een bijzondere rondleiding of workshop volgen, lezingen bezoeken en zijn er tentoonstellingen speciaal voor de Museumweek opgezet.

  • Bezoek meer dan 300 Nederlandse musea.
  • Bekijk unieke tentoonstellingen speciaal opgezet voor de Museumweek.
  • Volg bijzondere rondleidingen en workshops.

Deelnemende musea

Van Groningen tot Limburg zetten meer dan 300 Nederlandse musea hun collecties in de schijnwerpers. Zo bezoekt u bijvoorbeeld het Groninger Museum, het museum aan het Vrijthof in Maastricht en het prachtig gelegen Kröller-Müller museum. De Museumweek is een mooie kans om te ontdekken wat voor kunstschatten Nederland heeft.

Musea voor kinderen

Ook voor kinderen is er veel te beleven tijdens de Nationale Museumweek. Zo zijn er bij verschillende musea activiteiten speciaal voor kinderen. Musea om te bezoeken zijn Natuurmuseum Fryslân en het Spoorwegmuseum in Utrecht. Maar ook in het Nederlands Openluchtmuseum en EYE Amsterdam zijn leuke activiteiten voor kinderen te doen. Ze zullen zich zeker niet vervelen!

Het hele jaar door met korting naar het museum

Bent u niet in Nederland tijdens de Nationale Museumweek? Met korting naar het museum kan altijd. Bekijk het aanbod aan bijzondere musea zoals het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum en de Hermitage Amsterdam en koop uw tickets online. Hoe meer tickets u bestelt, hoe hoger de korting is.

Vond je dit interessant? Ontdek meer