© MPPhotograph
Categorie:Ontdek de Nationale Parken van Nederland

Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is een van de karakteristieke glooiingen in het landschap, die is achtergelaten door de voorlaatste ijstijd van zo’n 130.000 jaar geleden. Een groot deel van dit 30 kilometer brede Nationaal Park bestaat uit dennenbos en loofbos. Als u meer naar het westen gaat, kunt u genieten van uitgestrekte vlaktes met heide, meren, graslanden en zandverstuivingen.

Adres:
Amersfoortseweg 98
3941EP Doorn
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Flora en fauna van de Heuvelrug

Drone pictures of the Zeisterbos forest in autumn of Nationalpark Utrechtse Heuvelrug

Tussen de bomen van de Utrechtse Heuvelrug leeft een weelde aan flora en fauna. Reeën, spechten, vossen, boommarters vleermuizen, vuurgoudhaantjes, appelvinken en diverse roofvogels komen hier voor. Ook de das komt in dit gebied voor, maar je moet veel geluk hebben om een van deze schuwe beesten te vinden.

De heide, grasvelden en plassen rondom de Utrechtse Heuvelrug bieden een schat aan kruiden, bloemen, grassen, mossen, bessen, vogels, reptielen, vlinders en libellen. Je kunt alle landschappen van het natuurgebied te voet of te fiets verkennen.

Dorpen en kastelen

Een bezoek aan Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug kan je uitstekend combineren met een overnachting in een van de nabijgelegen dorpen; Amerongen, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Maarn, Maarsbergen en Overberg. De dorpen hebben een rijke geschiedenis en je kan er veel cultuurhistorische monumenten ontdekken.

Voor een verblijf in de buurt van de Utrechtse Heuvelrug hoef je niet lang te zoeken. Er zijn allerlei accommodaties te vinden in dit gebied, uiteenlopend van eenvoudige campings tot sterrenhotels. Wil je je programma uitbreiden met andere activiteiten dan kan je kiezen uit een rijk aanbod van musea, markten, kastelen, landgoederen en kinderactiviteiten in de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug en in de stad Utrecht.

Vond je dit interessant? Ontdek meer