© VVV Gouda
Categorie:Ontdek Nederland in de winter

Do like the Dutch: de mooiste schaatsbanen van Nederland

Wat is er nou Nederlandser dan een middagje schaatsen? In de winter zijn overal in Nederland waanzinnige tijdelijke schaatsbanen te vinden. We hebben de gezelligste schaatsbanen voor je op een rijtje gezet zodat ook jij je beste schaatskunsten kan showen en kunt proeven aan de puur Nederlandse gezelligheid. Ontdek de ijspret in Nederland!

  • Ontdek de leukste schaatsbanen van Nederland.
  • Schaatsen kan je overal huren.
  • Warm na afloop op met Hollandse winterkost bij een van de winterkraampjes die altijd wel bij een schaatsbaan te vinden zijn.

De Markt in Gouda

Misschien wel de mooiste schaatsbaan in Nederland staat elk jaar van half december tot half januari op de Markt in Gouda. Je kan hier een volledig rondje om het monumentale stadhuis schaatsen. Warm na het schaatsen weer op onder de heaters van één van de overdekte terrasjes op de Markt.

Rembrandtplein Amsterdam

Op het Rembrandtplein vind je van half november tot half januari een waar winterlandschap met een sfeervol ijsbaantje. Lampjes in de bomen, sneeuw, en volop kerstkraampjes met lekkere, winterse hapjes. Wat wil je nog meer?

Groningen on Ice

Van eind november tot begin januari kan je ook met slecht weer schaatsen op de overdekte schaatsbaan op de Markt in Groningen. Minder zin om te schaatsen, maar wil je wel glijden over het ijs? Het is hier ook mogelijk om te curlen. Let op, dit moet je van tevoren wel reserveren.

Vrijthof Maastricht

In een prachtig winterlandschap op het mooie bekende plein het Vrijthof kan je elk jaar je beste schaatskunsten laten zien. Schaatsen zijn te huur en na afloop warm je weer op met een hapje en een drankje bij één van de gezellige kraampjes of cafés.

De Markt in Eindhoven

Ook op de Markt in Eindhoven kan je elke winter schaatsen op een gezellige schaatsbaan. Het plein wordt omgetoverd in winterse sferen. Lichtstad Eindhoven heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om mooie verlichting, dus kijk je ogen uit.

Winterpaleis het Loo in Apeldoorn

Ga schaatsen in koninklijke sferen bij Paleis het Loo in Apeldoorn. Van begin december tot begin januari staat Paleis het Loo helemaal in het teken van de winter en mag schaatsen natuurlijk niet ontbreken.

Schaatshuur

Zelf geen schaatsen? Dat is geen enkel probleem. Bij elke schaatsbaan kan je namelijk schaatsen huren! Bij sommige schaatsbanen kan er entreegeld worden gevraagd, dat is vaak een klein bedrag.