© Jurjen Drenth via The Hague & Partners
Categorie:Zomer in Nederland

Proef de Nederlandse zomer

Zomer in Nederland is genieten in alle opzichten. Niet alleen van het mooie weer, de mooie natuur en de gezellige steden, maar ook van de lekkere, typisch Nederlandse lekkernijen.

  • Pak een terrasje en neem een portie bitterballen erbij.
  • Hollandse aardbeien met slagroom als toetje.
  • Proef de heerlijk zomerse graskaas.

Bitterballen op het terras

In de zomer genieten de Nederlanders graag van het mooie weer op het terras. Natuurlijk onder het genot van een hapje en drankje. Een biertje en een portie bitterballen behoren tot de favorieten. Deze gepaneerde ragoutballetjes zijn typisch Nederlands en worden graag gegeten met mosterd erbij. Ook een plankje Hollandse kaas en worst, of een mandje brood met worden graag besteld op het terras. Go local en proef de bitterbal op het terras!

Hollandse aardbeien

Hollandse aardbeien worden ook wel zomerkoninkjes genoemd. Echte Hollandse aardbeien zijn zo zoet, daar hoeft geen suiker over te worden gestrooid. Wel worden aardbeien vaak gegeten in combinatie met ijs en slagroom. Een heerlijke coupe op het terras of aardbeien als afsluiter van een overheerlijk diner.

Zomerse graskaas

Graskaas is een echt zomerproduct in Nederland. Het is de kaas die gemaakt wordt van de melk van koeien die net weer de wei zijn ingegaan. Zodra de boer na een lange winter de staldeur opent, huppelen de koeien blij naar de wei, waar ze zich te goed doen aan het heerlijke, verse gras! Het verse gras geeft de melk van de koeien een mildere smaak en hierdoor is de graskaas, mild en romig van smaak. Kom meer te weten over graskaas in Cheese Valley, daar waar de meeste Hollandse kaas wordt geproduceerd.

Proef de seizoenen van Nederland

Wat zijn de culinaire specialiteiten per seizoen in Nederland? Lees meer over de haring, Zeeuwse mosselen, de asperges en het wildseizoen.

Lees meer

Vond je dit interessant? Ontdek meer