Foto: © Arjen Vos
Categorie:Evenementen

Aalsmeer Flower Festival

17 juni 2022 - 21 juni 2022, Aalsmeer

Dompel u een weekend lang onder in het hart van de bloemenregio. Tijdens het Aalsmeer Flower Festival is van alles te zien en te doen. Bezoek de showtuin en demonstratiestands, schuif aan bij diverse workshops, sta oog in oog met kleurrijke bloemenmaskers en laat u verleiden door eetbare bloemen.

  • Aalsmeer Flower Festival laat bloemen en planten op hun mooist zien en verrast bezoekers met toepassingen in kunst en cultuur, design en food.
  • Bezoek de Bloemenlust en de Historische Tuin en schuif aan bij een van de workshops, presentaties of andere interessante activiteiten.
  • Ideaal voor een cultureel dagje uit tussen de bloemen.
Adres:
Praamplein
1431CV Aalsmeer
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps
Aalsmeer Flower Festival vindt jaarlijks plaats op prachtige locaties in en rondom Aalsmeer. Het festival laat bloemen en planten op hun mooist zien en verrast bezoekers met toepassingen in kunst en cultuur, design en food. Er zijn activiteiten voor jong en oud, demonstraties, workshops, bijzondere tentoonstellingen en er is live muziek en lekker eten en drinken. Ideaal voor een cultureel dagje uit tussen de bloemen.

Bloemenlust

Het Aalsmeer Flower Festival vindt onder andere plaats in de voormalige veiling Bloemenlust (nu The Beach, Oosteinderweg). Hier is een doorlopend programma aan workshops en presentaties van arrangeurs en bloemsierkunstenaars, het groene onderwijs en sierteeltbedrijven. Bezoekers kunnen een rondleiding volgen door het oude veilinggebouw. Daarnaast vinden hier de Hana Ike Battles plaats: korte, spannende wedstrijden tussen Japanse en Nederlandse top arrangeurs die het tegen elkaar opnemen om de meest spectaculaire bloemstukken te maken.

Historische Tuin

Een locatie die u zeker niet mag missen tijdens het festival is het tuinbouwmuseum de Historische Tuin, gelegen op een prachtige akker aan het water in Aalsmeer-Centrum (Praamplein). Tijdens het festival is hier de schitterende tentoonstelling ROOOZ met de nieuwste rozensoorten te zien. In de veilingzaal worden publieksveilingen gehouden en zijn er bijzondere optredens en exposities bij te wonen. In de oude bloemenschuur van het museum worden nog vele, oude bloemsoorten gekweekt. Daarnaast kunt u natuurlijk genieten van de bloemen, planten en bomen in de prachtige tuin of op het terras aan het water van Het Tuinhuis.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Bloemen

Duik in de het verhaal van de Nederlandse bloemen, ontmoet kwekers en bloemisten en ontdek de beste insider tips.

Ga naar Bloemen

Aankomende evenementen

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,