Foto: © Amstel Gold Race
Categorie:Evenementen

Amstel Gold Race

15 apr. 2023, Valkenburg

Elk voorjaar komen vele van de beste wielrenners ter wereld naar het zuiden van Nederland voor de belangrijkste wielerwedstrijd van Nederland; de Amstel Gold Race.

  • Bezoek de Amstel Gold Race en zie de beste renners ter wereld finishen op de Cauberg.
  • Rijd zelf mee als amateur in de tourvariant van de Amstel Gold Race.
  • Net als de Tour de France en Giro d ’Italia hoort dit evenement bij de UCI World Tour.
Adres:
Plenkertstraat 50
6301GM Valkenburg
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

De historie

De Amstel Gold Race, een wiellerrace die in 1966 voor het eerst werd georganiseerd door een amateurteam, is sinds die tijd uitgegroeid tot een klassieker in de wielerwereld. En hoewel de wedstrijd ooit was bedacht als een race van Amsterdam naar Maastricht, is het uiteindelijk een race geworden die toch vooral wordt verreden in het heuvelachtige, Limburgse land.

De route en de renners

De Amstel Gold Race is een onderdeel van de UCI World Tour (waar ook de Tour de France en de Giro d ‘Italia deel van uitmaken) en kan jaarlijks rekenen op deelname van de beste straatrenners ter wereld. Het is een race van draaien en keren waarbij sommige hellingen meerdere keren beklommen worden. Bekende heuvels zijn de Keutenberg en de Cauberg en op die laatste berg wordt tegenwoordig ook de finishstreep getrokken.

Voor de liefhebbers

Voor het publiek is de Cauberg ook de ideale plek om de renners aan het werk te zien. Duizenden fans staan ze elk jaar aan te moedigen terwijl ze tot wel drie keer de Cauberg beklimmen. Ook is het sinds 2001 mogelijk om zelf mee te doen aan de tourversie van de Amstel Gold Race. U kunt meedoen aan verschillende trajecten, variërend van 60 tot 250 kilometer. Let op, de kaarten zijn altijd snel uitverkocht!

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Young woman bicycle on a wind blown dike in Holland, wind turbines in the background

Cycling Lifestyle – Waarom fietsen in ons DNA verankerd zit

Spring achterop en ervaar de Nederlandse fietscultuur, ontmoet nieuwe fietspioniers en laat je inspireren om ons mooie land zelf op de fiets te ontdekken.

Lees meer

Aankomende evenementen

Categorie: Ontdekken

Evenementen in Nederland

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,