Pride photo 2021 Black Drag Magic
Pride photo 2021 Black Drag Magic
Foto: © Lee-Ann Olwage via Pride Photo
Evenementen

Bekroonde foto’s op Pride Photo 2021

1 mei 2021 - 6 jan. 2022, Heel Nederland

De openluchttentoonstelling Pride Photo, verdeeld over verschillende plekken in Nederland, toont de bekroonde foto’s van de Pride Photo Award in 2020. Aangevuld met foto’s van de World Press Photo-tentoonstelling. De Pride Photo-tentoonstelling confronteert bezoekers op speelse wijze met hun eigen vooroordelen en aannames en zet bezoekers op een laagdrempelige en respectvolle manier aan tot nadenken over seksuele- en genderdiversiteit.

  • Ontdek prachtige foto’s van de uiteenlopende LGBTQ+-gemeenschap.
  • Ervaar de zeer persoonlijke verhalen achter de foto's.
  • Pride Photo is verrassend, authentiek en soms oncomforatbel.

Pride Photo-tentoonstelling

Tijdens de Pride Photo-tentoonstelling maak je kennis met verschillende onderwerpen binnen de LGBTQ+-gemeenschap. De tentoonstelling hoopt een dialoog op gang te brengen over vooroordelen en de vaak benarde mensenrechtensituatie waarmee mensen in deze gemeenschap wereldwijd geconfronteerd worden. Onderwerpen als dagelijks geweld tegen transgenders tot de eenzaamheid die oudere LHBTQ+-ers kunnen ervaren.

Pride Photo belooft ook een kijkje te geven in de wereld van African Drag en de Queer Life in Guatemala. Belangrijke wereldwijde topics, zoals Black Lives Matter, LGBTQ+-vluchtelingenproblematiek en Gender Fluidity worden tijdens de Pride Photo ook onder de aandacht gebracht. “Het totaal geeft een divers inkijkje in levens en werelden die voor veel mensen nieuw, verrassend, of mogelijk zelfs een beetje oncomfortabel zullen zijn. Dit is een tentoonstelling die vele ogen zal openen, daar ben ik van overtuigd, aldus Pride Photo-directeur Hein-Jan Keijzer.
Tussen mei en november vindt de Pride Photo-tentoonstelling verspreid door Nederland plaats. Bezoek de officiële website voor alle actuele locaties en data, of bezoek een deel van de tentoonstelling online.

LGBTQ+-gemeenschap in Amsterdam

Naast de Pride Photo-tentoonstelling is er voor de LGBTQ+-gemeenschap nog meer te doen.

Amsterdam is voor de LGBTI-gemeenschap een van de meest aantrekkelijke steden van Europa.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,