Bloemencorse Zundert: Prachtige praalwagens vol schitterende bloemen - Holland.com
Foto: © Erwin Martens
Evenementen

Bloemencorso Zundert

5 sep. 2021 - 6 sep. 2021, Zundert

Elk jaar bouwen vele vrijwilligers mee aan de mooiste praalwagens vol schitterende dahlia’s om mee te doen aan het Bloemencorso Zundert. Houdt u van bloemen; dan mag u dit niet missen!

  • De grootste bloemenparade ter wereld.
  • Het Bloemencorso Zundert bestaat al sinds 1936.
  • Bezoek het Bloemencorso Zundert en geniet van de schitterende praalwagens.
Adres:
Markt 27
4881CN Zundert
Het bloemencorso van Zundert zet al sinds 1936 het plaatsje op z’n kop. Zo’n twintig buurtschappen bouwen de mooiste praalwagens om het bloemencorso van Zundert op hun naam te schrijven. Voor de bloemencorso worden uitsluitend dahlia’s gebruikt. Na een jaar werken en voorbereidingen vindt op de eerste zondag van september de ontknoping plaats. De kleurrijke creaties van het Bloemencorso Zundert trekken ieder jaar tienduizenden bezoekers aan.

Corsowagens van Zundert

De corsowagens en praalwagens van Zundert worden door de twintig buurtschappen ontworpen en gebouwd. Alles gebeurt op basis van vrijwilligerswerk, zelfs het kweken van de dahlia’s. Om de wagens te prepareren voor de grote parade helpen honderden mensen mee. Het bouwen van de corsowagens wordt in Zundert doorgegeven van generatie op generatie.

Muziek en feest

Tijdens het Bloemencorso Zundert pakt de gemeente groots uit. Op zondag en maandag vinden er allerlei muziek- en theateroptredens plaats waar u van kunt genieten. Ook lokale horecagelegenheden grijpen het evenement aan met speciale aanbiedingen en activiteiten. Zundert ligt aan de grens met België en het bloemencorso is daarom een prachtig uitstapje voor zowel Nederlanders als Belgen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Evenementen in Nederland

Bezoek de meest bijzondere evenementen en de leukste festivals.