Foto: Dickens festijn - Foto: Ronald Hissink
Evenementen

Dickens Festijn Deventer

10 dec. 2022 - 11 dec. 2022, Deventer

Bezoek het Dickens Festijn in Deventer. Geniet van een gezellige kerstmarkt en heerlijk eten en drinken en laat de sprookjesachtige wereld van Charles Dickens tot leven komen.

  • De 19e-eeuwse wereld van Charles Dickens komt helemaal tot leven.
  • Het Dickens Festijn hult het centrum van Deventer in een traditionele en gezellige kerstsfeer.
  • Bezoek ook de kerstmark bij de Grote Kerk met tientallen kerstkraampjes.
Adres:
Brink 89
7411BX Deventer
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

De wereld van Dickens

Tijdens het Dickens Festijn, in het historisch centrum van Deventer, komt de 19e-eeuwse wereld van Charles Dickens helemaal tot leven. Honderden personages uit zijn beroemde boeken lopen er in levende lijve rond. Van Scrooge, Oliver Twist en Mr. Pickwick tot de Christmas Carol Singers, wezen, dronkaards, kantoorklerken en deftige lieden. Kortom, tijdens dit unieke evenement waant u zich in de 19e-eeuwse kerstsfeer van deze Britse schrijver.

Muziek en Engelse punch

U geniet van Engelse punch en geroosterde kastanjes, duizenden kerstlichtjes en grote kerstbomen en verschillende koren en orkesten brengen kerstmuziek. Niet alleen op straat, maar ook in de huizen, winkeltjes en galeries herleeft de romantische tijd van Dickens.

Kerstmarkt Grote Kerk

In en om de Grote Kerk (of Lebuinuskerk) vindt u een kerstmarkt met maar liefst 75 verschillende kraampjes. U kunt er kerstdecoratie, speelgoed, kleding of handgemaakte artikelen kopen en tussendoor worden er op verschillende plekken kerstliederen gezongen. Op het binnenterras van de kerk kunt u genieten van heerlijke hapjes en drankjes.

Praktische informatie

Het Dickens Festijn is geopend van 11:00 tot 17:00uur. U kunt het Dickens Festijn bereiken via de Keizerstraat (ter hoogte van de Deventer Schouwburg). U moet rekening houden met een wachttijd (tot wel 1,5 uur) bij de toegang in de Walstraat. De overige straten zijn afgesloten.

Bereikbaarheid en parkeren in Deventer

Deventer ligt op ruim driekwartier rijden vanaf Arnhem. Ook per openbaar vervoer kunt u Deventer goed bereiken, zo reist u vanuit Utrecht of Arnhem met een rechtstreekse verbinding naar Deventer. Bent u met de auto volg vanaf de A1 de borden ‘parkeren Dickens Festijn’ naar een extra parkeerterrein, inclusief busvervoer naar het centrum. Rondom het centrum is een parkeerroute ingesteld die u naar overige parkeerplaatsen leidt.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,