Eurovisie Songfestival in Rotterdam - Holland.com
Foto: © StudioVollaersZwart via Rotterdam Partners
Evenementen

Eurovisie Songfestival

18 mei 2021 - 22 mei 2021, Rotterdam

Hollande Douze Points! Dankzij de winst van Duncan Lawrence organiseert Nederland in 2021 het Eurovisie Songfestival. En dat betekent dat gaststad Rotterdam in mei helemaal in het teken staat van Eurovisie. Ontdek wat er allemaal te beleven valt en open up to Rotterdam!

  • Laat je verrassen tijdens de 65ste editie van het Eurovisie Songfestival.
  • Rotterdam staat in mei fysiek en online in het teken van het Songfestival.
  • 39 landen strijden in Rotterdam om de winst.
Adres:
Ahoy-weg 10
3084BA Rotterdam
Bekijk de website

Eurovisie Songfestival 2021

Tijdens het Eurovisie Songfestival 2021 strijden 39 landen tegen elkaar om de felbegeerde beker mee naar het thuisland te nemen. Met unieke optredens zullen de 39 artiesten hun muzikale talenten laten zien aan ongeveer 200 miljoen kijkers! De twee halve finales vinden plaats op dinsdag 18 en donderdag 20 mei met de finale op 22 mei. En dat allemaal live vanuit Ahoy Rotterdam.

Vanwege COVID-19 zal het dit jaar anders zijn dan normaal, maar met social-distancing en negatieve testresultaten mag er publiek aanwezig zijn. Tickets zijn alleen te koop als je al een ticket had voor de afgelaste show van 2020. Kijk voor meer informatie over tickets op de website van het Songfestival. Daarnaast kun je de shows online en op televisie bekijken.

Open Up

Het thema van de 65e editie van het Eurovisie Songfestival is “Open Up”. Het is een uitnodiging om jezelf open te stellen voor de ander, voor muziek, creativiteit en verandering. Hierdoor ontstaat verbinding tussen mensen. Rotterdam staat hierbij symbool voor het “nieuwe Nederland” en laat zien wat er gebeurt when you open up!

Host City Rotterdam

Het Eurovisie Songfestival is ooit gecreëerd na de Tweede Wereldoorlog om landen dichter bij elkaar te brengen door middel van muziek. Sindsdien heeft Eurovisie zich opengesteld voor nieuwe landen, concepten en is altijd vernieuwend, wat perfect pas bij een stad als Rotterdam! Het is een bruisende metropool met ruim 630.000 inwoners van 170 verschillende nationaliteiten. Daarmee zijn alle deelnemende landen aan het Eurovisie Songfestival 2021 vertegenwoordigd binnen de lokale bevolking. Met zijn unieke urban vibe is Rotterdam een stoere en levendige stad. De typische Rotterdamse mentaliteit van durven én doen is dan ook zichtbaar rondom het Songfestival.

Twee weken feest

Rotterdam staat tijdens het Eurovisie Songfestival twee weken lang helemaal op zijn kop. Met een voornamelijk online programma zet de stad Rotterdams talent in de spotlight en laat zien wat de stad te bieden heeft. Geniet coronaproof van deze bijzondere festiviteiten. Voor de meest actuele agenda kijk je op de website van Rotterdam Tourist Information.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Evenementen in Nederland

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,