Evenementen

GLOW Eindhoven

6 nov. 2021 - 13 nov. 2021, Eindhoven

De mooiste lichtinstallaties van kunstenaars uit de hele wereld toveren Eindhoven om tot een grote lichttentoonstelling. Bezoek GLOW en geniet van een schitterend spektakel.

  • Bezoek het jaarlijkse evenement GLOW in Eindhoven.
  • Bekijk de mooiste lichtinstallaties van kunstenaars uit de hele wereld
  • Elk jaar heeft GLOW een nieuw thema met verrassende licht-ontwerpen.

Lichtkunst

Ieder jaar vindt in Eindhoven het lichtkunstfestival GLOW plaats. Tientallen lichtkunstenaars geven met hun lichtinstallaties de binnenstad van Eindhoven een nieuw aangezicht. Gevels en openbare ruimtes veranderen in sprookjesachtige kunstwerken. Kom naar Eindhoven en beleef hoe bij het vallen van de avond het straatbeeld van de stad verandert van kleur en vorm.

Technologie-stad Eindhoven

GLOW kan in geen betere stad plaatsvinden dan Eindhoven. Lichtkunstenaars voelen zich direct thuis in het Nederlandse centrum voor design en technologie. Met de meest uiteenlopende, fascinerende en bijzondere lichtprojecties worden ieder jaar honderdduizenden bezoekers door de binnenstad geleid. Ieder jaar wordt er een nieuw thema voor GLOW uitgekozen en staat de bezoekers een nieuwe verrassing te wachten.

Het lichtkunstfestival van Eindhoven

Het Lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven is de afgelopen jaren meerdere malen onderscheiden voor de originele en innovatieve wijze waarop kunstenaars, designers en architecten de stad in een nieuw licht zetten. Plan uw trip naar Eindhoven in de tweede week van november en bezoek GLOW.

Bereikbaarheid en parkeren in Eindhoven

Eindhoven ligt op ruim een uur rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en de luchthaven Amsterdam Schiphol. Ook per trein kunt u Eindhoven goed bereiken. Eindhoven heeft bovendien een eigen luchthaven.

Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. Eindhoven heeft ruime mogelijkheden voor betaald parkeren in en rondom het centrum. Veel capaciteit is te vinden op de Stationsweg West/Oost, Vonderweg, Tramstraat, Wilhelminaplein, De Rungraaf en Deken van Somerenstraat. Goedkoop kunt u parkeren op P+R van Station van Eindhoven.

Tip van de redactie

Wie ‘s avonds van GLOW wil genieten heeft overdag natuurlijk alle tijd om de bijzondere stad Eindhoven te ontdekken. Eindhoven is een fantastische stad om te shoppen. Van hippe designwinkels tot grote ketens, u vindt het hier allemaal. Uitgeshopt? Bezoek dan het Philips Museum of ga een hapje eten bij hippe foodhall Down Town Gourmet Market (Smalle Haven 2-14) of het gezellige Stadscafé de Vooruitgang (Markt 11).

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,

}">