Grachtenfestical musicians in hortus botanicus
Grachtenfestical musicians in hortus botanicus
Foto: © Wouter Zaalberg
Evenementen

Grachtenfestival Amsterdam

12 aug. 2022 - 21 aug. 2022, Amsterdam

Eén keer per jaar wordt tijdens het Grachtenfestival Amsterdam het historische centrum getransformeerd tot de mooiste concertzaal van Nederland. Op zo'n 50 unieke binnen- en buitenlocaties geven nationale en internationale topmusici en nieuwe talenten meer dan 150 concerten. Op pontons in de grachten, in afgezonderde binnenplaatsen, in historische stijlkamers in monumentale grachtenpanden, en zelfs in de woonkamers en daktuinen van bewoners. Geniet van klassiek, jazz en muziek uit alle windstreken.

  • Bezoek dit bijzondere festival op de Amsterdamse grachten.
  • Geniet van optredens van nationale en internationale topmusici.
  • Speciaal voor kinderen is er het Junior Grachtenfestival.

Bijzondere locaties

In tien dagen tijd worden er meer dan 150 concerten gegeven op verschillende podia, die vaak heel bijzonder zijn. Je kunt concerten bijwonen in privéwoningen en -tuinen en op dakterrassen, in cruiseschepen en klassieke kamers in grachtenpanden, in metrotunnels en hotelsuites. Het mooiste is dat de concerten laagdrempelig en zeer betaalbaar zijn (vaak gratis).

Junior Grachtenfestival

Het Junior Grachtenfestival heeft een speciaal programma, met concerten voor en door kinderen. Onder andere de masterclasses, monumentenconcerten en concerten door peuters zijn leuk voor jongere bezoekers. Het Junior Grachtenfestival is een leuke manier om kinderen in contact te brengen met klassieke muziek.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,

}">