Foto: © Coen Dijkstra
Evenementen

Internationale Documentaire Festival Amsterdam

17 nov. 2021 - 28 nov. 2021, Amsterdam

Het Internationale Documentaire Festival Amsterdam (IDFA) is een van ‘s werelds meest prestigieuze documentairefestivals. Het biedt een internationaal filmprogramma met een brede variëteit aan genres, vaak met een politiek engagement.  Naast een publiek van 100.000 mensen zijn er veel filmmakers, debatten, workshops, masterclasses en Europese en wereldpremières.

  • Bezoek IDFA, één van de grootste documentairefestivals ter wereld.
  • Bekijk de meest uiteenlopende documentaires van over de hele wereld tijdens IDFA.
  • Ontmoet filmmakers of doe mee aan een workshop of debat.

Creatieve documentaires

Tijdens het IDFA staan creatieve documentaires centraal. Dat betekent dat het IDFA films kiest die op een creatieve en filmische wijze uiting geven aan het standpunt van de filmmaker. De documentaires zijn filmtechnisch boeiend of innovatief, relevant of bijzonder actueel voor de maatschappij in het algemeen, en stimuleren de kijker om na te denken, te discussiëren en vragen te stellen. Op deze manier weet u zeker dat u een internationaal, divers, actueel en politiek geëngageerd programma te zien krijgt.

Internationaal documentaire-instituut

In elf dagen tijd worden er meer dan 300 documentaires vertoond in Amsterdam. Elke film heeft zijn eigen unieke onderwerp en biedt bijzondere inzichten in het leven. De verhalen zijn afkomstig van over de hele wereld en belichten zeer uiteenlopende perspectieven. Tickets zijn te koop bij bioscopen en ticketkantoren in Amsterdam.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,