Evenementen

Kerstmarkt Maastricht

1 dec. 2021 - 31 dec. 2021, Maastricht

Maastricht is het hele jaar door een gezellige stad voor levensgenieters, maar met kerst krijgt de stad een extra magisch tintje. Onder de noemer ‘Magisch Maastricht’ staat de stad volledig in het teken van Kerst. Bezoek de kerstmarkt, schaats een rondje over de grote ijsbaan op het Vrijthof en bekijk de mooiste lichtjes vanuit het Reuzenrad.

  • Bezoek de kerstmarkt in Maastricht en geniet van ‘Magisch Maastricht’.
  • Ga schaatsen op het Vrijthof.
  • Volg de ‘lichtroute’ en ontdek de vele smalle steegjes en karakteristieke pleinen.
Adres:
Vrijthof
6211NP Maastricht
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Magisch Maastricht

Ontdek de warme hartelijkheid van Maastricht. Deze winter is de stad sfeervoller dan ooit. Met kaarsjes op het Onze Lieve Vrouweplein, lichtjes in bomen en gebouwen en prachtig uitgelichte boekties wandelt u via de Magische lichtroute naar het centrale Vrijthof waar u een onderonsje met de kerstman kunt hebben.

Kerstshoppen

Tijdens de kerstmarkt is het Vrijthof dé centrale plek in Maastricht. U vindt er naast vele stalletjes en een reuzenrad, ook een gezellige schaatsbaan. Geniet van de heerlijke kerstsfeer en rijd uw rondjes op de schaats. En wilt u na het schaatsen nog even kerstshoppen, breng dan een bezoek aan de sfeervolle straatjes van het Jekerkwartier.

Bereikbaarheid en parkeren in Maastricht

Maastricht ligt op ongeveer 2 uur rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol. Ook per openbaar vervoer kunt u Maastricht goed bereiken, zo reist u vanuit Amsterdam met een rechtstreekse verbinding naar Maastricht. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. Het is namelijk erg druk tijdens de kerstmarkt in Maastricht. Er zijn parkeergarages onder het Vrijthof en bij de Sint-Servaasbrug, maar deze zijn al vroeg vol in deze periode. Wilt u minder betalen én snel in het centrum zijn, maak dan gebruik van een van de Park + Walk terreinen in Maastricht.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,