Bezoek de sfeervolle kerstmarkt in Maastricht - Holland.com
Foto: © Maastricht Marketing - SarahLeonora
Evenementen

Kerstmarkt Maastricht

27 nov. 2020 - 29 dec. 2020, Maastricht

Maastricht is het hele jaar door een gezellige stad voor levensgenieters, maar met kerst krijgt de stad een extra magisch tintje. Onder de noemer ‘Magisch Maastricht’ staat de stad volledig in het teken van Kerst. Bezoek de kerstmarkt, schaats een rondje over de grote ijsbaan op het Vrijthof en bekijk de mooiste lichtjes vanuit het Reuzenrad.

  • Bezoek de kerstmarkt in Maastricht en geniet van ‘Magisch Maastricht’.
  • Ga schaatsen op het Vrijthof.
  • Volg de ‘lichtroute’ en ontdek de vele smalle steegjes en karakteristieke pleinen.

Magisch Maastricht

Ontdek de warme hartelijkheid van Maastricht. Deze winter is de stad sfeervoller dan ooit. Met kaarsjes op het Onze Lieve Vrouweplein, lichtjes in bomen en gebouwen en prachtig uitgelichte boekties wandelt u via de Magische lichtroute naar het centrale Vrijthof waar u een onderonsje met de kerstman kunt hebben.

Kerstshoppen

Tijdens de kerstmarkt is het Vrijthof dé centrale plek in Maastricht. U vindt er naast vele stalletjes en een reuzenrad, ook een gezellige schaatsbaan. Geniet van de heerlijke kerstsfeer en rijd uw rondjes op de schaats. En wilt u na het schaatsen nog even kerstshoppen, breng dan een bezoek aan de sfeervolle straatjes van het Jekerkwartier.

Bereikbaarheid en parkeren in Maastricht

Maastricht ligt op ongeveer 2 uur rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol. Ook per openbaar vervoer kunt u Maastricht goed bereiken, zo reist u vanuit Amsterdam met een rechtstreekse verbinding naar Maastricht. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. Het is namelijk erg druk tijdens de kerstmarkt in Maastricht. Er zijn parkeergarages onder het Vrijthof en bij de Sint-Servaasbrug, maar deze zijn al vroeg vol in deze periode. Wilt u minder betalen én snel in het centrum zijn, maak dan gebruik van een van de Park + Walk terreinen in Maastricht.

Praktische informatie

De openingstijden van de kerstmarkt zijn van maandag tot en met woensdag: 11.00- 20.00uur, donderdag tot en met zaterdag: 10.00 -22.00uur en zondag: 12.00-18.00uur.

De schaatsbaan is dagelijks geopend van 10.00 - 22.00 uur. Met uitzondering van 24 en 25 december dan is de schaatsbaan open van 10.00 - 18.00uur.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Evenementen in Nederland

Bezoek de meest bijzondere evenementen en de leukste festivals.