Kom in de Kas - Holland.com
Evenementen

Kom in de Kas

10 apr. 2021 - 11 apr. 2021, Heel Nederland

Ontdek de vooruitstrevende rol van de Nederlandse glastuinbouw en zie hoe groenten, fruit en bloemen in Nederland worden gekweekt in kassen. ‘Kom in de Kas’ is leuk en leerzaam voor het hele gezin en niet voor niets al decennia lang bijzonder populair.

  • Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouw.
  • Leer meer over de laatste ontwikkelingen van de glastuinbouw in de kassen van Nederland.
  • Er zijn vele leuke activiteiten voor jong en oud!

Ontmoet de glastuinbouw

Elk jaar, in het eerste weekend van april, openen honderden kassen in heel Nederland hun deuren voor het grote publiek. ‘Kom in de Kas’ heet dit evenement en het geeft een leuk en leerzaam beeld van de wereld van groente-, bloemen- en plantenkwekers. U ziet hoe er wordt gewerkt, welke rol robots en laboratoria spelen, er zijn kookworkshops én u krijgt uitleg over gezonde voeding.

Kom in de Kas met kinderen

Kom in de Kas is ook voor kinderen een leuk en leerzaam uitje, waarbij ze van alles zelf mogen doen. Zo kunnen ze ontdekken hoe robots wel 40.000 plantjes tegelijk water geven. Maar ook kunnen ze proeven van een tomaat die zo groot is als een skippybal of ontdekken hoe een ‘tomkommer’ of een ‘banananas’ eigenlijk smaakt. Kortom een leuk uitje voor het hele gezin!

Bezoek een kas

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouw. Ieder jaar trekken de ‘Kom in de Kas’ dagen meer dan 200.000 bezoekers. De honderden gastvrije groente-, bloemen- en plantenkwekers liggen in meerdere regio’s verspreid over Nederland. Informeer bij een lokaal VVV-kantoor welke kassen er geopend zijn of kijk voor locaties op de website van Kom in de Kas.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Evenementen in Nederland

Bezoek de meest bijzondere evenementen en de leukste festivals.