Foto: © Lowlands
Evenementen

Lowlands

19 aug. 2022 - 21 aug. 2022, Biddinghuizen

Elk jaar, aan het eind van de zomer, vindt op het terrein van Walibi Holland in Biddinghuizen een van de grootste muziekfestivals van Nederland plaats; Lowlands. Lowlands staat garant voor drie dagen genieten van muziek, theater, cabaret en goede feesten.

  • Lowlands is een populair driedaags muziekfestival en bestaat sinds 1993.
  • Bezoek Lowlands en geniet van de vele bands uit binnen en buitenland.
  • Lowlands is een festival dat niet alleen draait om muziek maar waar kunst (in vele vormen) ook heel belangrijk is.
  • Koop tijdig uw (online-)tickets, want die zijn snel uitverkocht!

3 dagen feest

Lowlands is een driedaags muziekfestival in Biddinghuizen bij Lelystad dat elk jaar circa 55.000 bezoekers trekt. Het festival is een van de grootste van Nederland en de line-up is elk jaar weer spectaculair. Er komen nationale en internationale bands en zowel gevestigde als volledig onbekende namen.

Meer dan muziek

Lowlands (de volledige naam luidt ‘A Campingflight to Lowlands Paradise’) biedt een mix van rock, pop, dance, hiphop en alternatieve muziek en daarnaast ook film, comedy en theater. Er is zelfs een Lowlands College, waar over actuele onderwerpen wordt gediscussieerd met toonaangevende politici, wetenschappers en mensen uit het bedrijfsleven. Tijdens het drie dagen durende festival worden er meer dan 200 shows gegeven op verschillende podia.

Campingflight to Lowlands Paradise

Een driedaags evenement als Lowlands kan alleen bestaan met een professionele organisatie en goede faciliteiten. Uit de officiële naam van het festival blijkt al dat veel bezoekers graag komen kamperenop een van de campingterreinen. Zorg dat u uw kaarten ruim van tevoren boekt, want Lowlands is vaak al binnen enkele uren uitverkocht.

Tip van de redactie:

Wilt u na drie dagen drukte even helemaal bijkomen? Huur dan een fiets en ga op pad in natuurgebied de Oostvaardersplassen; een schitterend gebied boordevol vogels en wild als vossen, reeën en hazen. Houdt u van festivals? Denk dan ook eens aan Pinkpop.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,