Foto: © Simon Lenskens
Evenementen

Museumnacht Amsterdam

6 nov. 2021, Amsterdam

Tot diep in de nacht naar een museum waar u naast de reguliere collectie geniet van muziek, optredens, een hapje en een drankje en speciale workshops en rondleidingen? Dat kan tijdens de jaarlijkse Museumnacht in Amsterdam in november.

  • Bezoek met één ticket ruim 50 musea in Amsterdam.
  • Geniet van muziekoptredens op bijzondere locaties.
  • Leer meer tijdens workshops die u alleen in deze nacht kunt volgen.

Ruim 50 deelnemende musea

Door heel Amsterdam vindt u musea die meedoen met de jaarlijkse Museumnacht. De grote bekende namen als het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum doen mee, maar ook kleinere musea openen hun deuren tijdens deze nacht die in het teken staat van kunst en cultuur. Naast de reguliere collecties, ziet u op veel plekken optredens en er zijn diverse workshops waar u aan mee kunt doen.

Één ticket voor de hele nacht

Wilt u de musea tijdens de museumnacht bezoeken, dan heeft u slechts één ticket nodig. Deze kunt u online kopen via de website van de organisatie. Bij het ticket ontvangt u ook een kaartje waarmee u na de nacht nog een museum kunt bezoeken tijdens de reguliere openingstijden. Handig voor als de nacht iets te kort is voor alle musea die u gepland heeft te bezoeken.

Museumnacht voor doven en slechthorenden

Speciaal voor bezoekers die doof of slechthorend zijn, heeft de Museumnacht een speciaal programma. Zo zijn er op specifieke plekken rondleidingen in gebarentaal. Koopt u als dove of slechthorende een ticket, dan krijgt u een gereduceerd tarief. Voor deze tickets zijn speciale kortingscodes beschikbaar. Hiervoor kunt u naar de organisatie een e-mail sturen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,