Foto: © Jorn Baars
Categorie:Evenementen

Muziekfestival Eurosonic Noorderslag (ESNS)

18 jan. 2023 - 23 jan. 2023, Groningen

Eurosonic Noorderslag is een jaarlijkse muziekconferentie in Groningen waar u precies ziet welke aankomende en gerenommeerde bands u beslist in de gaten moet houden.

  • Geniet in Groningen van ruim 300 optredens van gerenommeerde bands en jong talent
  • Meer dan 30.000 bezoekers uit ruim 40 landen.
  • Bezoek ook de prijsuitreikingen en zie wie de belangrijkste awards gaan winnen.
Eurosonic Noorderslag (ESNS) is een muziekfestival en tegelijkertijd de belangrijkste muziekconferentie in Europa. Het doel hiervan is om via één gemeenschappelijk platform de Europese muzieksector en het Europese muziekrepertoire te promoten, ervaringen uit te wisselen en nieuwe muzikale talenten te ontdekken en een steuntje in de rug te geven. Bovendien zullen tijdens dit evenement belangrijke muziekprijzen worden uitgereikt. Gedurende de conferentie vinden er ook workshops en talrijke optredens van jonge en gerenommeerde bands plaats.

4 dagen muziek

Elk jaar in januari kunt u in het centrum van Groningen 4 dagen lang genieten van de leukste bands. Want tijdens Eurosonic Noorderslag krijgen talloze bands een podium om hun kunsten te laten zien en op die manier de Europese popmuziek te presenteren en te promoten.

Live optredens van 300 bands

Met ruim 300 optredens en zo’n 150 panels bezoeken ruim 30.000 bezoekers uit meer dan 40 landen het festival. Niet alleen muziekliefhebbers komen erop af, maar zeker ook de professionals die hier willen ontdekken met welke bands ze in zee willen gaan. Naast de vele optredens en panels worden er ook verschillende awards uitgereikt en is er elk jaar een uitwisselingprogramma voor talenten uit verschillende Europese landen.

Bereikbaarheid en parkeren

Het festival wordt georganiseerd op verschillende locaties in het centrum van Groningen. Vanuit Amsterdam bent u in 2 uur in Groningen. U kunt vanaf het station naar de verschillende locaties in het centrum lopen. Komt u met de auto? Parkeer dan bijvoorbeeld bij Q-park Ossenmarkt, Q-park Rademarkt, Parkeergarage Damsterdiep, Parkeergarage Boterdiep of Interparking Centrum.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,