Kinderdijk
Kinderdijk
Foto: © Arie Kievit via Dordrecht Marketing
Evenementen

Nationale Molendag

14 mei 2022 - 15 mei 2022, Heel Nederland

Op de tweede zaterdag en zondag van mei is het Nationale Molendag. Op die dagen zijn 950 wind- en watermolens open voor bezoekers. Eeuwenlang hebben molens een belangrijke rol gespeeld bij het droogleggen van stukken land, het verwerken van grondstoffen en het fabriceren van producten. Molens zijn nauwelijks meer van economische betekenis, maar ze zijn iconisch voor Nederland en trekken nog altijd veel bekijks.

  • Ruim 900 molens zetten tijdens Molendag de deuren voor u open.
  • Beleef dit beeldbepalende historische erfgoed zelf.
  • Kom er achter welke molen waarvoor dient.

Bezoek een molen

Bezoek een van de 950 molens die op Nationale Molendag hun deuren openen. Molenaars doen hun uiterste best om hun molen zo mooi mogelijk te versieren met vlaggen en bloemen. U wordt door de molenaar rondgeleid, ontvangt een uitgebreide uitleg over het type molen waar u zich bevindt en mogelijk moet u de molenaar een handje helpen bij het draaien van de wieken. Voor kinderen worden vaak leuke activiteiten georganiseerd, waarmee ze op speelse manier in contact komen met het molenaarsvak.

Fiets een molenroute

Er is geen betere dag om de Nederlandse molens te ontdekken dan op Nationale Molendag. De beste manier waarop u deze iconen van Holland in de maand mei kunt bezoeken is op de fiets. Bij een lokale VVV kunt u fietsroutes opvragen, die u langs de mooiste molens leiden.

De Nationale Molendag is een gratis evenement, maar een kleine bijdrage voor het onderhoud wordt altijd op prijs gesteld.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,