Categorie:Evenementen

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen

18 aug. 2022 - 28 aug. 2022, Groningen

Met meer dan tachtig optredens is Noorderzon hét hoogtepunt van de culturele zomer in Groningen. Het Noorderzon festival is een opmerkelijke combinatie van een zomers festival voor een groot publiek en uiterst kunstzinnige optredens. Het festival trekt nu al 135.000 bezoekers naar het Noorderplatsoen in Groningen. Beleef 11 dagen lang internationaal avant-garde crossovertheater van hoge kwaliteit.

  • Ontdek het Noorderzon festival en geniet van vele bijzondere optredens.
  • Elf dagen lang genieten van theater, muziek, literatuur, fotografie en dans.
  • Curieuze combinatie van een internationaal kunstenfestival met spannende hedendaagse podiumkunsten.
Adres:
Noorderbuitensingel 11
Groningen
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Creatieve en vernieuwende kunstprojecten

Elk jaar kunt u op Noorderzon tientallen nationale en internationale artiesten bewonderen in verschillende disciplines. Zo kunt u luisteren naar concerten in verschillende muziekstijlen, u kunt genieten van theater en toneel én er zijn unieke fotografie-projecten, dans-shows en literaire optredens… Kortom, het Noorderzon festival slaagt altijd in haar missie om een divers publiek internationaal avant-garde crossovertheater te bieden.

Plattegrond, tickets en locaties

Het festivalterrein in het monumentale stadspark Noorderplantsoen is gratis toegankelijk. Voor diverse shows zijn tickets te koop, ter plekke of online. Ook in de binnenstad zijn vele optredens: Noorderzon DownTown. En voor wie na 12 uur ’s nachts nog niet is uitgefeest, is er de afterparty  Noorderzon Oost. Feesten tot de zon opkomt!

Bereikbaarheid en parkeren Noorderzon

Het festival vindt plaats in augustus en duurt elf dagen. Mocht u per trein naar Groningen reizen: het festivalterrein bevindt zich op slechts 10 minuten loopafstand van het station. Komt u per auto dan raden we u aan te parkeren in parkeergarage ‘Boterdiep’.

Bekijk deze video: Noorderzon festival

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Categorie: Ontdekken

Evenementen in Nederland

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,