Evenementen

Oud & Nieuw in Nederland

31 dec. 2021 - 1 jan. 2022, Heel Nederland

Oud en Nieuw in Nederland is elk jaar een groot feest. De meeste mensen zoeken 's avonds de gezelligheid op bij vrienden of familie, kijken de befaamde 'oudejaarsconferences' en drinken volop champagne in combinatie met iets te vette oliebollen en appelflappen. Tot om twaalf uur het vuurwerk losbarst.

  • Maak oud & nieuw mee door heel Nederland.
  • Bewonder de spectaculaire vuurwerk 'shows'.
  • Voel de sfeer om 12 uur als iedereen elkaar een gelukkig nieuwjaar toewenst.

Vuurwerk

In Nederland mag iedereen zijn eigen voorraad vuurwerk kopen en afsteken en dat wordt ook volop gedaan. Miljoenen euro's worden er aan uitgegeven en dat geeft dan ook een mooi spektakel. En hoewel het officieel maar een paar uurtjes is toegestaan, knalt het de hele dag en de hele nacht flink door.

Reserveer kaarten

In de grote steden wordt het feest volop gevierd op de grote pleinen en zeker in Chinese buurten, zoals die in Amsterdam rond de Nieuwmarkt. Wilt u oud & nieuw vieren in een bar restaurant of club, dan moet u meestal ruim van tevoren kaarten reserveren.

Het nieuwe jaar fris beginnen?

Als u op 1 januari in Nederland bent, kunt u meedoen aan een bijzondere traditie: De nieuwjaarsduik. Op meer dan 200 plaatsen wordt in de ochtend van nieuwjaarsdag een verfrissende duik genomen in de zee of in een meer. De grootste duik, met de meeste deelnemers vindt u in Scheveningen.

De 5 leukste hotels om het nieuwe jaar in te luiden

Inntel Hotel Rotterdam Centre Vanuit het Inntel Hotel Rotterdam Centre heeft u een prachtig uitzicht over de Maas en de Erasmusbrug. Op oudejaarsavond is er een groot feest met skyline view. Nieuwjaarsdag kunt u rustig bijkomen: ontbijten met champagne tot 13.00 en uitbrakken in de wellness faciliteiten.

nhow Rotterdam nhow Rotterdam zit in het grootste gebouw van Nederland, de Rotterdam. Een betere plek om het nieuwe jaar te vieren is er niet! Vanuit de bar heeft u een fantastisch uitzicht over het vuurwerk boven de skyline van Rotterdam.

DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station Geniet van het vuurwerk boven Amsterdam vanuit de SkyLounge van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station. Dit hotel ligt lekker centraal in Amsterdam, dus u wandelt ook zo de stad in voor de leukste feesten.

Grand Hotel Amrâth Kurhaus Vier Oud en Nieuw in stijl én aan zee in Scheveningen. Overnacht in het Grand Hotel Amrâth Kurhaus en feest in de stijlvolle Kurzaal. Of beleef een spectaculaire avond op de Pier van Scheveningen met uitzicht op het beroemde Vreugdevuur(werk).

Derlon Hotel Maastricht Ervaar de Limburgse gezelligheid en beleef Oud en Nieuw in Maastricht. Derlon Hotel Maastricht ligt op een steenworp afstand van het Vrijthof, waar de inwoners van Maastricht samen komen om nieuwjaar te vieren en heeft een speciaal Oud en Nieuw arrangement.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,

}">