Vier de paasdagen in Nederland - Holland.com
Girl with easter eggs in a basket
Girl with easter eggs in a basket
Foto: © Shutterstock
Evenementen

Vier de paasdagen in Nederland

4 apr. 2021 - 5 apr. 2021, Heel Nederland

Een paasontbijtje of een lekkere brunch, een mooie uitvoering van de Matthäus Passion of lekker struinen over één van de vele paasmarkten; bezoek Nederland met Pasen en ontdek wat er allemaal te doen is.

  • Bezoek Nederland tijdens de Paasdagen.
  • Bezoek een festival tijdens het Paasweekend.
  • Luister naar de Matthäus Passion in een mooi concertgebouw.

Wilt u dit voorjaar naar Nederland komen, dan is het Paasweekend een mooi moment. Want in deze periode gaan de temperaturen omhoog en de terrasjes naar buiten, maar ook staan de bollen in bloei en zijn er volop leuke tradities die u kunt ontdekken.

Paasevenementen

Naast de traditionele Paas activiteiten met familie, worden er in Nederland ook veel Paasfestivals georganiseerd. Zo is er elk jaar 'Paaspop'; een driedaags muziekfestival in Schijndel (Noord-Brabant) dat al sinds 1978 een spektakel is met tientallen bands op verschillende podia. Maar ook zijn er de 'paasraces' op het circuit van Zandvoort; de start van het nationale raceseizoen.

Eieren zoeken

Naast uitgebreid eten is het in Nederland ook traditie dat we voor de kinderen chocolade paaseitjes verstoppen die zij vervolgens gaan zoeken. Een andere traditie is om met de kinderen eieren te beschilderen.

Muziek

Bij Pasen hoort natuurlijk de Matthäus Passion! Dus bent u met Pasen in één van de grote steden, dan moet u eigenlijk één van de mooie concertgebouwen bezoeken waar een uitvoering van dit prachtige muziekstuk wordt gespeeld. Een indrukwekkende belevenis!

Met de paasdagen in Nederland verblijven?

Pasen is een uitstekende periode om een lang weekend in Nederland te verblijven. Kies voor een comfortabel hotel, een gezellig vakantiehuis of een luxe bed & breakfast.

Aankomende evenementen

Evenementen in Nederland

Bezoek de meest bijzondere evenementen en de leukste festivals.

Bestemmingen & regio's in Nederland

Alles over de steden, regio’s en provincies.

Vond je dit interessant? Ontdek meer