Event Preuvenemint Maastricht
Event Preuvenemint Maastricht
Categorie:Evenementen

‘t Preuvenemint

25 aug. 2022 - 28 aug. 2022, Maastricht

Vier dagen lang feest op het Vrijthof met heerlijke wijn, gerechtjes en live muziek. Tijdens ’t Preuvenemint geniet u van al het lekkers dat de beste restaurants van Limburg te bieden hebben.

  • Ontdek ’t Preuvenemint in Maastricht tijdens het laatste weekend van augustus.
  • Geniet op het Vrijthof van wijn, muziek en heerlijk eten, bereid door de beste chefs in Limburg.
  • Het grootste eetfestijn van Nederland.

.t Preuvenemint is een vierdaags culinair evenement op het Vrijthof in Maastricht, waarbij ruim dertig stands functioneren als hoogwaardig restaurant. U krijgt de kans om heerlijke gerechtjes en wijnen te proeven en te genieten van allerlei live muziek. Dit maakt het Preuvenemint in Maastricht tot het grootste openluchtrestaurant ter wereld.

Gastronomie en muziek

Het woord Preuvenemint is een samentrekking van de Maastrichtse dialectwoorden ‘preuve’ (proeven) en ‘evenemint’ (evenement), en dat is ook precies wat u mag verwachten. Maastricht is een van de gastronomische hoofdsteden van Europa. Tijdens ’t Preuvenemint kunt u de culinaire sensaties van een aantal van de beste restaurants van Maastricht ervaren. Later op de avond komen duizenden mensen bijeen op het Vrijthof om mee te zingen met de live muziek op het openluchtpodium. 

Goede doelen

Dit vierdaagse culinair evenement is een geweldige manier om kennis te maken met de cultuur van de provincie Limburg. Het is gratis en wordt ieder jaar in het laatste weekend van augustus gehouden. De opbrengst van ‘t Preuvenemint komt volledig ten goede aan goede doelen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,