Foto: © Tong Tong Fair
Evenementen

Tong Tong Fair

1 sep. 2022 - 11 sep. 2022, Den Haag

De Tong Tong Fair (voorheen Pasar Malam Besar) in Den Haag is het grootste Euraziatische festival ter wereld. Het evenement, bijna een halve eeuw oud, is een zinnenprikkelende drie-eenheid van een cultureel festival, beurs en eetfestijn samen, in een archipel van tenten.

Tong Tong Festival

De Tong Tong Fair bestaat uit de Grand Pasar, de Oost-West-beurs en de Eetwijk, het grootste Aziatische food court van Nederland. In vijf theaters wordt het Tong Tong Festival gehouden met een uiteenlopend programma aan culturele activiteiten. U kunt een kookdemonstratie volgen in het Kooktheater, een fototentoonstelling bekijken in het Cultuurpaviljoen of een lekkere snack halen in een van de vele waroengs.

Workshops

Ook zijn er zijn verschillende workshops waaraan u kunt deelnemen, van vechtsport tot vliegers maken. In totaal worden bijna tweehonderd lezingen, workshops, filmvertoningen, interviews en kookdemonstraties gegeven, en ruim tweehonderdvijftig muziek-, dans- en wayangvoorstellingen.

Overdekte tenten en openlucht

Alle evenementen vinden plaats in grote tenten met houten vloeren. Ook de verbindingen of walkways tussen de tenten zijn overdekt en voorzien van houten vloeren. Tussen de tenten bevindt zich een veld, de aloen-aloen. Uiteraard wordt deze ruimte volop benut bij mooi weer. De eetstands openen hun terrassen op de aloen-aloen terwijl vaak een band in de openlucht speelt. Mocht het weer echter tegenvallen, dan verwarmen gaskachels de ruimten waar lang stil wordt gezeten, zoals het theater en de zithoek in de Entree tent.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,