Foto: © Archeon
Evenementen

Winter in Archeon

11 dec. 2021 - 9 jan. 2022 Geannuleerd, Alphen aan den Rijn

In de winter is Archeon omgetoverd tot een Nederlandse winter wereld in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. De boeren, jagers en hunebedbouwers zijn druk bezig met vuur maken en het bewerken van vuursteen. Leer hoe er toentertijd brood werd gebakken en zie een echte smid in actie. Er is de hele winter veel te doen voor jong en oud. Zo kunt u een rondje schaatsen op de indoor ijsbaan en samen met het hele gezin kijken naar de gezellige fakkeloptocht.

  • Waan uzelf op een middeleeuwse markt tijdens Midwinter Fair.
  • Op en top winter: schaats op de schaatsbaan en sluit af met een warme chocomel.
  • Warm even op bij het knapperende haardvuur.
Adres:
Archeonlaan 1
2408ZB Alphen aan den Rijn
Bekijk de website Openingstijden & tickets Toon locatie in Google Maps

Midwinter Fair

Ieder jaar wordt in Archeon een spectaculaire Midwinter Fair gehouden. Hier vindt u onder andere een markt vol leuke kraampjes met unieke spullen. Ook is er een muzikaal programma waar diverse bands zorgen voor een winterse sfeer. Tijdens de Midwinterfair kunt u genieten van bijzondere shows in de Romeinse Arena, maar ook gewoon op straat.

Kerstbrunch

Tijdens de Kerstdagen geniet u bij Archeon van een bijzondere Kerstbrunch. U begint de dag met een sfeervolle brunch, waarna u gratis toegang heeft tot het gehele park. En… de Kerstman zelf is ook aanwezig. De Kerstbrunch is populair, dus vergeet niet op tijd te reserveren via de website van Archeon.

Meer in de buurt van Archeon

In de buurt van Archeon ligt Leiden. U bezoekt hier verschillende musea die ook leuk zijn voor kinderen. Zo zijn er bij Naturalis speciale activiteiten voor kinderen en bij CORPUS ontdekt u op bijzondere wijze het menselijk lichaam.

Bereikbaarheid Archeon

Een makkelijke manier om Archeon te bereiken is met het openbaar vervoer. Vanaf treinstation Alphen aan de Rijn loopt u in een kwartiertje naar de ingang. Tegen een kleine vergoeding kunt u op woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 10.00 uur en 11.00 uur het treintje nemen, dat rijdt tussen station Alphen aan de Rijn en Archeon. Komt u met de auto, dan kunt u in de buurt parkeren.

Accommodatie dicht bij Archeon

Wilt u in de buurt van Archeon overnachten? Dicht bij Archeon zijn veel vakantieparken voor het hele gezin. Het strand is nooit ver weg en de kinderen kunnen verschillende activiteiten doen bij het recreatieteam of zich uitleven in de speeltuin.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,