Madurodam

4.437 keer bekeken

Madurodam

Miniatuurstad Madurodam in Den Haag is dé plek bij uitstek om te ontdekken wat Nederland uniek maakt. Grachtenpanden, bloembollenvelden, kaasmarkt, windmolens, Vredespaleis, Deltawerken: u vindt ze allemaal in Madurodam.

Lees meer

Miniatuurstad Madurodam in Den Haag is dé plek bij uitstek om te ontdekken wat Nederland uniek maakt. Grachtenpanden, bloembollenvelden, kaasmarkt, windmolens, Vredespaleis, Deltawerken: u vindt ze allemaal in Madurodam.

  • Bezoek Madurodam en ontdek alles wat bijzonder is in Nederland, op wandelafstand.
  • Geniet van interactieve presentaties en leer meer over Nederland.

Madurodam brengt Nederland tot leven

In Madurodam komen de miniaturen en hun verhalen tot leven. Er is veel te zien, te beleven en te doen. Op multimediale wijze vertelt Madurodam de verhalen achter de miniatuurgebouwen en daarmee over de geschiedenis van Nederland.

Verder is Madurodam interactief: u kunt zelf de Oosterscheldekering bedienen, containers op een vrachtschip laden in de haven van Rotterdam, een vliegtuig laten opstijgen vanaf vliegveld Schiphol en bieden op een bos bloemen op de bloemenveiling.

Via de videoschermen komt u meer te weten over de verhalen achter de gebouwen die u in Madurodam ziet. Weet u bijvoorbeeld hoeveel bloemen en bloembollen er dagelijks in Nederland verhandelt worden? De Madurodammertjes vertellen u een hele reeks aan Nederlandse verhalen, weetjes en hoogtepunten. 

Madurodam is ingedeeld in drie themagebieden: StedenRijk, WaterRijk en VindingRijk. In StedenRijk vindt u de mooiste gebouwen uit de oude binnensteden van Nederland. WaterRijk gaat over ‘water als vriend en vijand’ en VindingRijk vertegenwoordigt ‘Nederland als inspiratiebron voor de wereld’ (architectuur, innovaties, sport, entertainment en design).

Bezoek Madurodam

De winkel van Madurodam heeft een uitgebreid assortiment verrassende Nederlandse producten en souvenirs: heel Hollands maar net even anders. In het Grand Café “Panorama” en het restaurant “Taste of Holland” kunt u terecht voor typisch Hollandse gerechten.

Accommodatie

Madurodam ligt niet ver van Den Haag en Scheveningen. Uiteraard bieden deze steden volop keuze aan accommodatie voor elke smaak en elk budget. Bekijk hier vast ons aanbod.

Adres en openingstijden

Adres: George Maduroplein 1, Den Haag

Openingstijden: Madurodam is het hele jaar geopend! De openings- en sluitingstijden zijn echter niet het hele jaar hetzelfde. Informeert u vooraf omtrent de openingstijden

Op de volgende (feest)dagen gelden aangepaste openingstijden:

1 januari: 11:00-17:00
14 februari tot en met 1 maart: 10:00-17:00
24, 25 en 31 december: 10:00-17:00

Let op, de kassa sluit een uur eerder.

Meer in de omgeving

Kom langs in Madurodam en beleef alle Nederlandse hoogtepunten in één interactief park. Madurodam ligt op steenworp afstand van Gemeentemuseum Den Haag, het Binnenhof, Panorama Mesdag en het Scheveningen strand.

Tip van de redactie

Dagtrip naar Madurodam

Onderneem een dagtrip naar Madurodam vanaf elk treinstation in Nederland. Bestel uw combikaartje, inclusief toegang tot Madurodam en terugreis naar Den Haag.

Meer informatie