Rijksmuseum Amsterdam
© Madurodam
Categorie:Den Haag

Madurodam

Madurodam in Den Haag is dé plek bij uitstek om te ontdekken wat Nederland uniek maakt. Grachtenpanden, kaasmarkt, windmolens, Vredespaleis, Deltawerken: u vindt ze allemaal in Madurodam.

  • Bezoek Madurodam en ontdek heel Nederland in één dag.
  • Madurodam staat in de top 5 van meest bezochte pretparken in Nederland.
  • Geniet van de omgeving in het groene hart van Den Haag.

Madurodam brengt Nederland tot leven

In Madurodam komen de miniaturen en hun verhalen tot leven. Er is veel te zien, te beleven en te doen. Op multimediale wijze vertelt Madurodam de verhalen achter de miniatuurgebouwen en daarmee over de geschiedenis van Nederland.

Verder is Madurodam interactief: u kunt zelf de Oosterscheldekering bedienen, containers op een vrachtschip laden in de haven van Rotterdam, een vliegtuig laten opstijgen vanaf vliegveld Schiphol en bieden op een bos bloemen op de bloemenveiling.

Bij de indoorattractie de Waterwolf ervaart u hoe het is om te vechten tegen het water. U vind hier een replica van het beroemde stoomgemaal De Cruquius waarmee u tijdens een zinderende show samen met andere bezoekers de strijd met het water aangaat en het immense Haarlemmermeer droog moet leggen.

Via de videoschermen komt u meer te weten over de verhalen achter de gebouwen die u in Madurodam ziet. Weet u bijvoorbeeld hoeveel bloemen en bloembollen er dagelijks in Nederland verhandelt worden? De Madurodammertjes vertellen u een hele reeks aan Nederlandse verhalen, weetjes en hoogtepunten. 

Madurodam is de perfecte combinatie van een pretpark, historisch erfgoed en prachtige natuur. Er zijn wel meer dan 5.500 miniatuurbomen en 55.000 bloemen die het hele seizoen bloeien.

Sinds de opening in 1952 is Madurodam een van de meest bezochte pretparken in Nederland. Madurodam is een perfect dagje uit voor bezoekers van alle leeftijden.

Bezoek Madurodam

De winkel van Madurodam heeft een uitgebreid assortiment verrassende Nederlandse producten en souvenirs: heel Hollands maar net even anders. In het Grand Café “Panorama” en het restaurant “Taste of Holland” kunt u terecht voor typisch Hollandse gerechten.

Meer in de omgeving

Kom langs in Madurodam en beleef alle Nederlandse hoogtepunten in één interactief park. Madurodam ligt op steenworp afstand van Kunstmuseum Den Haag, het Binnenhof, Panorama Mesdag en het Scheveningen strand.

Veelgestelde vragen

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Visitors enjoying ride at Walibi

Pretparken in Nederland

Kom naar de leukste pretparken van Nederland en beleef een spannende dag vol achtbanen, speeltuinen en waterpret.

Lees meer