Groningen

Groningen, de hoofdstad van de gelijknamig provincie in het noorden van Nederland, is een bruisende veelzijdige stad met veel cultuur en evenementen, mooie historische monumenten zoals de Martinitoren, leuke winkelstraten voor een lekker dagje shoppen en smaakvolle restaurants. Kortom, er gaat niets boven Groningen!

Een dagje in Groningen

Fietsroutes door de provincie Groningen

Haal het beste uit de provincie Groningen, op een fietsroute langs historische plekken en door prachtige landschappen.

Lees meer
Wat kunt u doen in Groningen?
Natuurgebieden rondom Groningen
Laad foto's

Groningen

Bezienswaardigheden
Groningen is een veelzijdige bruisende stad in het noorden van Nederland vol cultuur met het Groninger Museum, verschillende evenementen zoals Noorderzon en Eurosonic Noorderslag, een groot aanbod aan leuke winkels voor een dagje shoppen en lekkere restaurants. De absolute eyecatcher van Groningen is natuurlijk de Martinitoren op de Grote Markt. Vanaf deze toren heeft u prachtig uitzicht over de stad.

Mooie kusten van Groningen

Houdt u van rust, ruimte en natuur? Dan is Groningen ook een heerlijke bestemming. Ontdek de mooie kusten van Groningen en de prachtige flora en fauna van het oudste cultuurlandschap dat Nederland rijk is; het nationaal landschap Middag-Humsterland. Ook kunnen vogelaars hun hart ophalen in het Nationaal Park Lauwersmeer met zijn ongekende vogelrijkdom. Aarzel ook niet om verder de provincie Groningen in te duiken.

Bereikbaarheid van Groningen

Groningen Airport Eelde is uitgegroeid tot een internationale luchthaven en is gelegen op steenworp afstand (15 kilometer) van de stad Groningen. Op de luchthaven Groningen airport vliegen onder meer de luchtvaarmaatschappijen Transavia.com, Corendon Airlines, Flybe, ArkeFly en Wizz Air. Zowel met eigen vervoer als met het openbaar vervoer is er een goede verbinding vanaf de luchthaven naar het centrum van Groningen. Vliegt u vanaf Amsterdam Airport Schiphol, dan bent u in circa 2 uur in Groningen.

Kaart van Groningen