Duik in de prehistorie, ontmoet Romeinen, en leer alles over de Middeleeuwen in het Archeon. Het verleden komt tot leven rondom de talloze hutten, huizen, boerderijen, een klooster en een Romeinse nederzetting.

  • Leer over de geschiedenis van Nederland in het Archeon.
  • Bekijk de levensechte omgevingen en ga op in de middeleeuwen of de prehistorie.
  • Lees hier alles over bereikbaarheid, toegangsprijzen en andere tips.
Adres:
Archeonlaan 1
2408ZB Alphen aan den Rijn
Bekijk de website Openingstijden & tickets Toon locatie in Google Maps

Historie herleeft in Holland

Wandel door het Archeon en leer alles over het dagelijks leven van mensen die honderden of zelfs duizenden jaren terug in Nederland leefden. Maak zelf vuur, zie hoe een smid werkt, neem boogschietles, bak brood, en kijk naar de gevechten tussen strijders van weleer. Als je denkt dat het leven saai was voordat de computer werd uitgevonden, heeft Archeon een verrassing voor je in petto!

Reis terug in de tijd

Archeon is een unieke ervaring, vooral voor jonge bezoekers. Het is nooit saai in dit oeroude park! Archeon ligt vlak bij Alphen aan de Rijn en organiseert het hele jaar door allerlei evenementen.

Openingstijden & prijzen

Archeon is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 10 tot 17 uur. Daarnaast zijn er verschillende maandagen in het jaar dat het ook geopend is. Dit verschilt per jaar dus hiernaar kunt u zelf informeren. In de winterperiode is Archeon iedere zaterdag en zondag geopend van 11:00 - 17:00 uur. In de kerstvakantie is het park dagelijks geopend en omgetoverd tot een Nederlandse winter in de oudheid tijdens het evenement Winter in Archeon.

Meer in de omgeving

Bent u in Alphen aan de Rijn en wilt u iets meer ontdekken in de omgeving? Dan is een bezoek aan de universiteitsstad Leiden zeker de moeite waard. Bent u in het voorjaar, dan mag u een bezoekje aan de Keukenhof, waar dan miljoenen bloembollen in bloei staan, zeker niet missen. Ook familiepark Drievliet is goed bereikbaar en biedt een leuk dagje uit. Tenslotte is Corpus, het interactieve museum waar u een reis door het lichaam maakt, ook heel bijzonder en goed bereikbaar!

Accomodaties in de buurt van Archeon

In de buurt van het Archeon kunt u overnachten in diverse vakantieparken. Veel vakantieparken liggen aan het water, ideaal voor watersportliefhebbers! Kom tot rust op het water of zoek de drukte van de nabijgelegen steden Leiden, Den Haag en Gouda op.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Visitors enjoying ride at Walibi

Pretparken in Nederland

Kom naar de leukste pretparken van Nederland en beleef een spannende dag vol achtbanen, speeltuinen en waterpret.

Lees meer