Evenement

350 jaar Rembrandt in Museum Het Rembrandthuis

1 feb - 16 feb, Amsterdam

11 van 14 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Jodenbreestraat 4
1011NK Amsterdam
Openingstijden & tickets

In het themajaar Rembrandt & De Gouden Eeuw presenteert Museum Het Rembrandthuis drie tentoonstellingen die zich richten op de meester zelf.

  • Ontdek de familie, vrienden en relaties van Rembrandt.
  • Bekijk unieke exemplaren die nog niet eerder in Nederland te zien waren.
  • Ervaar de onderzoekstechnieken en ontdek hoe Rembrandt schilderde.

Rembrandt’s Social Network

1 februari – 19 mei 2019
Een van de eerste tentoonstellingen in het themajaar Rembrandt & De Gouden Eeuw is de tentoonstelling Rembrandt’s Social Network. Met deze tentoonstelling geeft Museum het Rembrandthuis alle aandacht aan Rembrandts relaties en welke rol zij speelden in zijn leven en werk. Rembrandt bleek naast zijn artistieke talent over sterke sociale vaardigheden te beschikken.

Zoals het een goed netwerker betaamt, zette hij zijn sociale netwerk doelbewust in om hem financieel en artistiek verder te helpen.

U leert Rembrandts sociale netwerk kennen aan de hand van een aantal personen, zoals jeugdvriend Jan Lievens en kunstkenner Jan Six. Opvallend is de informaliteit van de schilderijen, tekeningen en prenten, waaronder werk van Rembrandt dat zelden of nooit in Nederland te zien is.    

Na de tentoonstelling over het sociale leven van Rembrandt zijn er in het themajaar nog twee bijzondere tentoonstellingen te bezichtigen.

Inspired by Rembrandt

7 juni – 1 september 2019
Museum Het Rembrandthuis is meer dan alleen het voormalige woonhuis van Rembrandt. Het museum bezit ook een eigen collectie kunstwerken, van oud tot nieuw. Ontdek in deze tentoonstelling de meest opmerkelijke items uit de museumverzameling. Een verrassende selectie werk van onder andere Rembrandt, Hercules Segers, Edgar Degas en Pablo Picasso en ook van Horst Janssen, Willem den Ouden, Charles Donker en Glenn Brown.

Laboratorium Rembrandt

21 september 2019 – 16 februari 2020
Hoe maakte Rembrandt zijn schilderijen en etsen? En hoe onderzoeken wij dat tegenwoordig? In het najaar van 2019 creëert Museum Het Rembrandthuis een laboratoriumachtige setting, waarin nieuwe inzichten in de hand van de meester worden blootgelegd. Ontdek hoe een tekening er in Rembrandts tijd uitgezien moet hebben, zie wat een ander later aan het schilderij toevoegde en denk mee over de dilemma’s van onderzoekers en restauratoren.

Tickets voor Museum Het Rembrandthuis

Koop uw toegangskaartjes van te voren en ontdek met de audiotour in diverse talen het woonhuis van Rembrandt.

Rembrandt en de Gouden Eeuw

Vier het leven van Rembrandt en de bijzondere eeuw waarin hij leefde in musea door heel Nederland tijdens het themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw.

Aankomende evenementen

Evenementen in Nederland

Bezoek de meest bijzondere evenementen en de leukste festivals.

Bestemmingen & regio's in Nederland

Alles over de steden, regio’s en provincies.