Foto: © Lichtenvoorde, Teeuws
Evenement

Bloemencorso Lichtenvoorde

13 sep, Lichtenvoorde

42 van 54 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Lichtenvoorde is op de 2e zondag in september het toneel van een b(l)oeiend spektakel. Ook dit jaar trekt een dahliastoet van grote en tientallen kleine corsowagens door de straten. De miljoenen dahlia’s in prachtige kleuren, de ondersteunende figuratie op metershoge wagens en niet te vergeten de uitnodigende muziek zorgen voor een indrukwekkend schouwspel. In totaal duren alle festiviteiten rondom het Bloemencorso Lichtenvoorde drie dagen.

  • Al sinds 1929 jaarlijks opgebouwd door duizenden vrijwilligers.
  • Met openbaar vervoer uitstekend te bereiken.
  • Goed toegankelijk voor mindervalide bezoekers.

Corsowagens, kermis en vuurwerk

Het Bloemencorso Lichtenvoorde is een bloemenspektakel waaraan de organisatie, de ontwerpers van de grote corsowagens en lokale muziekkorpsen en horecagelegenheden maanden werken. Het eindresultaat is een driedaags feest in Lichtenvoorde dat tienduizenden bezoekers aantrekt.

Naast de optocht van corsowagens en de bijbehorende prijsuitreiking voor het meest creatieve ontwerp, is er een kermis, een jaarmarkt en organiseren de horecagelegenheden allerlei vermaak. Het driedaags festijn wordt op dinsdagavond afgesloten met een groot vuurwerk.

De Achterhoek

Een bezoek aan het Bloemencorso Lichtenvoorde kunt u goed combineren met fiets- en wandeltochten door de Achterhoek. Mocht u geïnteresseerd zijn in een overnachting, let dan vooral op de website van het Bloemencorso Lichtenvoorde of neem contact op met de VVV Lichtenvoorde en vraag naar hun bijzondere arrangementen.

Overnachten in Lichtenvoorde

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Lichtenvoorde vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Veelgestelde vragen

Aankomende evenementen

Evenementen in Nederland

Bezoek de meest bijzondere evenementen en de leukste festivals.

Bestemmingen & regio's in Nederland

Alles over de steden, regio’s en provincies.