Breda Jazz Festival - Holland.com
Foto: © Rob van Esch via Shutterstock
Evenement

Breda Jazz Festival

21 mei 2020 - 24 mei 2020, Breda

Elk jaar tijdens het Hemelvaart weekend vormt de gezellige binnenstad van Breda het decor van het Breda Jazz Festival. Dit jazzfestival bestaat al sinds 1971 en is in zijn soort het oudste en grootste jazzfestival van Europa. Jaarlijks bezoeken er circa 250.000 bezoekers het Jazzfestival.

  • Bezoek het jaarlijkse Breda Jazz Festival in de historische binnenstad van Breda.
  • Het Breda Jazz festival is het oudste en grootste jazzfestival van Europa.
  • Elk jaar zijn er ongeveer 175 optredens en alle buitenconcerten zijn gratis toegankelijk.

Gratis concerten

Het Breda Jazz Festival duurt vier dagen en begint altijd op Hemelvaartsdag om 13.00 uur. De optredens vinden plaats op verschillende podia in de historische binnenstad van Breda. Alle buitenconcerten zijn gratis toegankelijk, maar voor de speciale binnenconcerten wordt wel een toegangsprijs gevraagd (deze prijs varieert per optreden).

Artiesten uit binnen- en buitenland

Een groot deel van de optredende muzikanten komt uit het buitenland, waaronder Amerika, Japan, Australië, Frankrijk en Engeland. Maar ook lokale en regionale bands zijn elk jaar goed vertegenwoordigd. Zo telt het Breda Jazz festival jaarlijks ongeveer 175 optredens. 

Overnachten in Breda

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Breda vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Aankomende evenementen

Evenementen in Nederland

Bezoek de meest bijzondere evenementen en de leukste festivals.

Bestemmingen & regio's in Nederland

Alles over de steden, regio’s en provincies.

Zoek naar andere soortgelijke dingen: