Evenement

Grachtenfestival Amsterdam

7 aug - 16 aug, Amsterdam

54 van 83 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Eén keer per jaar wordt tijdens het Grachtenfestival Amsterdam het historische centrum getransformeerd tot de mooiste concertzaal van Nederland. Op zo'n 50 unieke binnen- en buitenlocaties geven nationale en internationale topmusici en nieuwe talenten meer dan 150 concerten. Op pontons in de grachten, in afgezonderde binnenplaatsen, in historische stijlkamers in monumentale grachtenpanden, en zelfs in de woonkamers en daktuinen van bewoners.

  • Bezoek dit bijzondere festival op de Amsterdamse grachten.
  • Geniet van optredens van nationale en internationale topmusici.
  • Speciaal voor kinderen is er het Junior Grachtenfestival.

Junior Grachtenfestival

Het Junior Grachtenfestival heeft een speciaal programma, met concerten voor en door kinderen. Onder andere de masterclasses, monumentenconcerten en concerten door peuters zijn leuk voor jongere bezoekers. Het Junior Grachtenfestival is een leuke manier om kinderen in contact te brengen met klassieke muziek.

Prinsengrachtconcert

Het befaamde Prinsengrachtconcert is ook deel van het Grachtenfestival Amsterdam. Dit concert wordt gegeven op een ponton voor Hotel Pulitzer. Duizenden mensen bekijken de klassieke concerten vanaf boten en langs de grachten. Probeer een goed plekje vlakbij Hotel Pulitzer te vinden, want daar vindt dit klassieke concert plaats.

Overnachten in Amsterdam

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Amsterdam vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Aankomende evenementen

Evenementen in Nederland

Bezoek de meest bijzondere evenementen en de leukste festivals.

Bestemmingen & regio's in Nederland

Alles over de steden, regio’s en provincies.