Evenement

Jonge Rembrandt - Rising Star

2 nov - 9 feb, Leiden

14 van 20 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Oude Singel 32
2312RA Leiden
Bekijk de website

Rembrandt Harmensz. Van Rijn is een van de meest bekende schilders uit de Gouden Eeuw. In zijn geboortestad Leiden begon hij met schetsen, tekenen en schilderen. Hier schilderde hij zijn eerste meesterwerken. In 2019, 350 jaar na zijn overlijden, herdenkt Museum De Lakenhal Rembrandt met deze fantastische tentoonstelling.

  • Bekijk het vroegste werk van Rembrandt.
  • Een overzichtstentoonstelling met unieke stukken.
  • In samenwerking met het Ashmolean Museum.

Overzichtstentoonstelling Jonge Rembrandt - Rising Star:

Museum De Lakenhal presenteert deze overzichtstentoonstelling exclusief gewijd aan het vroegste werk van Rembrandt Harmensz. van Rijn (1606-1669). De tentoonstelling omvat ongeveer 40 schilderijen, 120 etsen en 20 tekeningen. Voor het eerst zijn al deze stukken bij elkaar te bekijken. Sommige van deze stukken keren na bijna 400 jaar weer terug naar Leiden, de geboortestad van Rembrandt. Zie hoe Rembrandt’s talent tot bloei kwam en kijk mee over de schouders van de jonge schilder.

Naast werk van Rembrandt is er werk te zien van onder andere Lievens, Lastman en Van Swanenburg.

Uitzonderlijk talent

De tentoonstelling Jonge Rembrandt - Rising Star laat zien hoe het uitzonderlijke talent van Rembrandt Harmensz. van Rijn zich in de periode van 1624 tot 1634 ontwikkelde. Speciale bruiklenen uit diverse collecties tonen de eerste tien jaren van zijn kunstenaarschap waarin zijn ontwikkeling van werk tot werk af te lezen.

Samenwerking Ashmolean

De tentoonstelling komt tot stand in samenwerking met het Ashmolean Museum in Oxford, een van de belangrijkste musea in het Verenigd Koninkrijk. Na deze afsluitende expositie van het themajaar Rembrandt & De Gouden Eeuw, gaan de stukken naar Oxford waar u ze van 27 februari tot 6 juni kunt bewonderen.

Rembrandt en de Gouden Eeuw

Vier het leven van Rembrandt en de bijzondere eeuw waarin hij leefde in musea door heel Nederland tijdens het themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw.

Aankomende evenementen

Evenementen in Nederland

Bezoek de meest bijzondere evenementen en de leukste festivals.

Bestemmingen & regio's in Nederland

Alles over de steden, regio’s en provincies.