Evenement

Poetry International Rotterdam

28 mei - 2 jun, Rotterdam

24 van 28 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Sinds de eerste editie in 1970 is het Poetry International Festival in Rotterdam uitgegroeid tot één van de grootste poëziefestivals ter wereld. Enkele dagen lang kunt u luisteren naar een aantal van de beste dichters ter wereld, hun gedichten lezen en meedoen aan debatten en speciale programma's.

  • Aandacht voor goede poëzie uit binnen- en buitenland.
  • Al bijna 50 jaar in Rotterdam.
  • Luister naar de beste dichters uit alle windstreken.

Uitwisseling van poëzie

Het doel van het Poetry International Festival is om aandacht te vragen voor goede poëzie uit binnen- en buitenland, en om de internationale uitwisseling tussen dichters, vertalers van poëzie, kenners en liefhebbers te stimuleren. Het poëziefestival heeft ieder jaar een ander thema.

Internationale dichters

Het Poetry International Festival in Rotterdam biedt u de gelegenheid om de beste dichters ter wereld te ontmoeten. U hoeft alleen maar achterover te leunen en te genieten terwijl zij hun werk voordragen, voor een groot publiek of in een intieme setting.

Overnacht in Rotterdam

Combineer het Poetry International Festival met een lang weekend in deze moderne stad. Rotterdam is veelzijdig: een stoere havenstad met trendy uitgaansgelegenheden en chique winkelcentra. Maar bovenal is het de architectuurstad van Nederland. Dit ziet u terug in winkelstraten, vele musea en attracties in en rond het centrum. Rotterdam heeft een ruim aanbod van hotels die dit moderne karakter van de stad vertegenwoordigen.   

Aankomende evenementen

Evenementen in Nederland

Bezoek de meest bijzondere evenementen en de leukste festivals.

Bestemmingen & regio's in Nederland

Alles over de steden, regio’s en provincies.