Evenement

Vier Carnaval in Nederland

23 feb - 26 feb, Eindhoven

169 van 273 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Nederlanders kennen carnaval als een feest dat vooral in het zuiden van het land groots gevierd wordt. Limburg en Noord-Brabant zijn grotendeels katholieke provincies, waar de meeste inwoners carnaval vieren. Hoewel sommige mensen de tradities zeer serieus nemen, houden de meeste mensen het simpel: zij gaan gewoon verkleed drinken, zingen en dansen.  

  • Vier 3 dagen carnaval in de zuidelijke provincies.
  • Bekijk de prachtige praalwagens tijdens de optochten.
  • Loop in polonaise met Prins Carnaval.

Nederlandse Carnavaltradities 

De carnavalfestiviteiten starten nadat de burgemeester de sleutel van de stad op symbolische wijze heeft overhandigd aan prins carnaval. Drie dagen lang heeft prins carnaval het voor het zeggen in de stad en samen met zijn gevolg viert hij het bestaan van het tijdelijke narrenrijk. Feestgangers gaan van kroeg naar kroeg en groeten de prins door drie keer de carnavalsgroet 'alaaf' te roepen. 

Carnaval Vieren 

Houdt u ervan om verkleed te drinken, zingen en dansen? Dan bent u meer dan welkom om carnaval te komen vieren! Zorg dat u een gek carnavalskostuum aantrekt, dan valt u niet uit de toon.

Overnachten tijdens carnaval

Carnaval vieren kan een vermoeiende aangelegenheid zijn. Ga voor het gemak en boek een kamer in een van de carnavalssteden. Zo kunt u meerdere dagen genieten van dit bijzonder gezellige feest.

Aankomende evenementen

Evenementen in Nederland

Bezoek de meest bijzondere evenementen en de leukste festivals.

Bestemmingen & regio's in Nederland

Alles over de steden, regio’s en provincies.