Van Gogh Kerk Etten-Leur
© Pierre van Damme via VisitBrabant
Categorie:Het Landelijke Van Gogh

De Van Gogh Kerk in Etten-Leur

Treed in de voetsporen van Vincent van Gogh in de Van Gogh Kerk in Etten-Leur. Hier leer je alles over de vroege carrière van deze wereldberoemde schilder. Ontdek ook de plaatsen die hem inspiratie gaven, in Etten-Leur zelf en de omliggende natuur.

  • Bezoek de fraaie expositie en zie waar Van Gogh zijn eerste stappen als kunstenaar zette.
  • Bekijk de film De Zaaier en ontdek de invloed van Etten-Leur op het vroege werk van Van Gogh.
  • Maak een stadswandeling en bekijk de plekken die van Gogh hebben geïnspireerd.
Adres:
Nederlands Hervormde kerk
Etten-Leur

De droom van Vincent

Na vele omzwervingen en pogingen om onderwijzer, predikant en kunsthandelaar te worden, keert Vincent van Gogh op 28-jarige leeftijd terug bij zijn ouders in Etten (nu Etten-Leur). Daar beseft hij zich dat hij vooral heeft proberen te doen wat anderen van hem verlangden. Het is echter zijn droom om kunstenaar te worden en hij besluit zijn tijd volledig te gaan wijden aan tekenen en schilderen. In Etten laat hij zich registreren als kunstschilder, een kantelpunt in zijn leven.

Vincent’s voetsporen in Etten-Leur

Van Gogh in Brabant church Etten-Leur

In de Van Gogh Kerk in Etten-Leur komt je alles te weten over het begin van Vincent’s artistieke carrière. Aan de hand van een achttal thema’s krijg je op kleurrijke en imponerende wijze te zien waar hij zijn inspiratie vandaan haalde. Je kunt een bezoek aan de kerk uitstekend combineren met een stadswandeling van de voormalige pastorie tot het Leursestraatje waar Van Gogh de fraaie knotwilgen tekende. Onderdeel van deze route is de grootste Van Gogh Selfie Spot in de wereld: een wand van maar liefst 12 x 12 meter vormt de ideale plek om op de foto te gaan.

Vanuit Etten-Leur kun je meerdere fiets- en wandelroutes volgen die je meenemen langs bijzondere plekken die Van Gogh inspireerden.

Vond je dit interessant? Ontdek meer