Lady looks at exhibition in Vincent van Gogh House
© Ernst Wagensveld
Categorie:Het Landelijke Van Gogh

Vincent van GoghHuis in Zundert

Bezoek de plek waar Vincent van Gogh geboren werd en opgroeide. In het Vincent van GoghHuis in Zundert krijg je een inkijkje in zijn leven en zie je regelmatig bijzondere exposities. De invloed van Van Gogh is tastbaar in Zundert en inspireert kunstenaars tot op de dag van vandaag.

  • Ontdek een levend kunstcentrum op de geboortegrond van Van Gogh.
  • Bekijk werk van kunstenaars die zich lieten of laten inspireren door Van Gogh.
  • Verken de omgeving tijdens een mooie wandel- of fietsroute.
Adres:
Markt 26-27
4881CN Zundert

Vincents jonge jaren

Exposition the childhood of Vincent van Gogh in Van GoghHuis

Op 30 maart 1853 wordt Vincent van Gogh geboren in Zundert als zoon van een dominee. Hij is eigenlijk de tweede ‘Vincent van Gogh’ in het gezin, na het overlijden van zijn oudere broer en naamgenoot. Hij groeit op als protestants kind in een overwegend katholiek gemeenschap. Zijn vader predikt in een kerk om de hoek die vandaag de dag nog steeds is te bezoeken.

Vincent ontwikkelt in zijn jeugd een grote liefde voor de natuur en kon urenlang ronddwalen in de omgeving van Zundert. Het Brabantse landschap en het boerenleven zouden later een grote bron van inspiratie zijn voor Vincent’s schilderwerken.

De wortels van een meester

Van Gogh Brabant plaque birthplace Vincent van Gogh

Het Vincent van GoghHuis bevindt zich op de plek waar ooit het geboortehuis van de schilder stond. Aan de hand van digitale presentaties word je hier meegenomen in het leven van de jonge Van Gogh. Ook krijg je te zien wat een enorme impact hij heeft gehad op zijn vakbroeders, toen en nu. De verschillende wisseltentoonstellingen tonen werken van kunstenaars uit de 20e en 21e eeuw die zich door Van Gogh lieten of laten inspireren.

Vanuit Zundert kun je unieke Van Gogh fiets- en wandelroutes volgen die je meenemen door de jeugd van deze wereldberoemde schilder.

Vond je dit interessant? Ontdek meer