Categorie:Hanzesteden

De Hanzesteden bezoeken: 7 redenen

Bent u nog zoek naar een vakantiebestemming? Bezoek een Hanzestad! Deze unieke en sfeervolle steden zijn de perfecte bestemming voor wie graag van de bekende paden afwijkt. Wij hebben zeven redenen voor u verzameld waarom de Hanzesteden niet mogen ontbreken op uw bucketlist.

  • Geniet van de bijzondere en charmante sfeer van de Hanzesteden.
  • Ontdek de leukste shoppingsstraatjes voor shopaholics en de lekkerste restaurants voor foodies.
  • Ervaar de unieke evenementen en bewonder talloze monumenten.

Dompel u onder in de unieke sfeer van de Hanzesteden

Wie op zoek is naar sfeer en charme, is bij de Hanzesteden aan het juiste adres. Elke Hanzestad is uniek, maar heeft dezelfde fijne sfeer. Nergens vindt u een stad als het vierkante Elburg, wat precies 350 x 250 meter groot is binnen de grachten. Het is lastig om een mooiere skyline te vinden dan die van Kampen. En bedevaartoord Hasselt met haar eeuwenoude architectuur is een heerlijk stadje om doorheen te dwalen.

Walhalla voor cultuurliefhebbers

Wie van cultuur houdt, is helemaal op zijn plek in de fantastische musea van Zwolle, Doesburg, Harderwijk en Hattem. Van prachtige glaskunst in het Lalique Museum in Doesburg en de sprookjesachtige tekeningen van Anton Pieck in het Anton Pieck Museum in Hattem, tot het Marius van Dokkum Museum, het enige museum van een nog levende kunstenaar in Nederland, in Harderwijk. En vergeet natuurlijk Museum de Fundatie in Zwolle niet, wat een walhalla is voor liefhebbers van beeldende kunst.

Unieke evenementen

Deventer is dé evenementenstad van Nederland. In juli staat de hele stad op zijn kop tijdens Deventer Op Stelten, een groot openluchttheaterfestival door de hele stad. In augustus kunt u over de 6 kilometer lange boekenmarkt struinen. En wilt u Deventer in de winter bezoeken? Dan mag u het Dickens Festijn en kerst in Oud Kampen eigenlijk niet missen. Bent u op zoek naar verlichting? Elk jaar in het voorjaar vindt in Hasselt de Bedevaart plaats, een eeuwenoude traditie uit de Middeleeuwen. En nergens is het in de winter gezelliger dan tijdens Winter in de Vesting in Elburg, de perfecte reden om een weekendje weg naar Elburg te boeken.

Paradijs voor foodies

Foodies kunnen hun hart ophalen in Doesburg, Harderwijk, Hattem, Zwolle en Deventer. Geniet van Dutch Cuisine bij Grandcafé Het Arsenaal 1309 in Doesburg. Bij Bonbonatelier A3 in Hattem kunt u terecht voor de lekkerste chocolade. Harderwijk is dé culinaire Hanzestad met maar liefst twee sterrenrestaurants, Restaurant ’t Nonnetje en de Basiliek. En wilt u het beste van de Nederlandse keuken ervaren? Dat kan tijdens een diner of lunch bij De Librije in Zwolle, bekroond met maar liefst drie Michelinsterren. Wilt u liever wat meer budgetproof eten? De eigenaren van De Librije openden in april Brass Boer Thuis, het exotische nichtje van De Librije. Wie meer van streetfood houdt, moet echt een bezoek brengen aan het Havenkwartier van Deventer. Hier vindt u Fooddock, een foodhal met steeds wisselende keukens. En uw bezoek aan Deventer is natuurlijk niet compleet zonder echte Deventer Kruidkoek geproefd te hebben.

Talloze monumenten

Wie van authentieke Hollandse steden houdt, is helemaal op zijn plek in de Hanzesteden. Een wandeling door een Hanzestad voelt alsof u terug in de tijd stapt. U kunt uren struinen door steden als Harderwijk, Hasselt en Hattem, waar op elke straathoek weer een ander mooi historisch bouwwerk te ontdekken valt. Of stap in een fluisterboot in Zutphen en geniet van de historische ambiance vanaf het water.

Shop ‘till you drop

Op zoek naar de leukste winkelsteden van Nederland? De smalle steegjes en middeleeuwse pandjes van Zutphen herbergen een schat aan unieke boetiekwinkels. Deventer is de place to be voor toffe conceptstores. En op de woensdagen in juli is het extra leuk om in Zwolle te winkelen. Dan staat de hele binnenstad namelijk in het teken van de Blauwvingerdagen! De winkelstraten zijn gevuld met activiteiten voor jong en oud en kraampjes vol mooie aanbiedingen.

Alles op loopafstand

En het mooiste van dit alles? In de Hanzesteden ligt al dit moois op loopafstand. U wandelt binnen een paar minuten van een prachtig museum langs een sfeervol straatje vol moois om te shoppen naar een gezellig restaurant. Kortom, de Hanzesteden hebben alles in huis voor een geslaagd dagje uit!

Categorie: Naar de site

Visit Hanzesteden

Kunt u geen genoeg krijgen van al die prachtige Hanzesteden? Kijk dan op Visit Hanzesteden en ontdek wat er allemaal nog meer te beleven is!

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Hanzesteden

Ontdek de rijke geschiedenis van de Nederlandse Hanzesteden.

Lees meer