© Repistu via iStock

Waarom gaan?

Bezoek deze wereldberoemde 17e-eeuwse hoofdstad van Nederland. Geniet van de historische gebouwen, prachtige musea en gemoedelijke sfeer. Maak een rondvaart door de grachten, wandel door het Vondelpark en winkel in de oude binnenstad. Amsterdam is uniek in zijn soort!

Zien & doen

Bekijk alle activiteiten

Eten & drinken

Soulfood, Frans of Internationaal? Amsterdam heeft meerdere sterrenrestaurants, maar ook de leukste bistro’s en terrasjes. Maak een tochtje met de Pannenkoekenboot, ga voor een vegan snack of trek een oer-Hollandse frikandel uit de Febo-automaat. Waar gaat u eten in Amsterdam? Deze stad heeft het allemaal!

Categorie: Traditionele gerechten

Restaurants in Amsterdam

Lees hier meer over de lekkerste en leukste restaurants in Amsterdam. Eet in een restaurant met Michelinsterren of geniet van een dinertje met een uitzicht over de grachten.

Verborgen achter de Dam ligt een van de mooiste proeflokalen van Nederland waar u zelfgestookte Hollandse jenever kunt proeven.

Bekijk alle Eten & Drinken

Overnachten

De verborgen juwelen van Amsterdam

Verken de verborgen juwelen van Amsterdam, waaronder musea, muziekpodia, restaurants en brouwerijen.

Lees meer

Ervaar Amsterdam

Kom naar Amsterdam en ontdek de wereldberoemde 17e-eeuwse oude binnenstad. In de knusse wijk de Jordaan vindt u smalle straatjes, gezellige cafés en statige herenhuizen aan de beroemde grachten. Ga winkelen in kleine boetiekjes en kunstzinnige galerieën in de 9 straatjes of kies een van de grote warenhuizen om overdekt te winkelen.

Musea voor alle leeftijden

Amsterdam heeft de hoogste dichtheid van musea in de wereld en is de thuisbasis van culturele schatten zoals het Van Gogh Museum, het Anne Frank Huis en het Rijksmuseum met de wereldberoemde "Nachtwacht’’ van de schilder Rembrandt. Komt u met kinderen naar Amsterdam? Dan is Micropia bij Artis en het Science Center NEMO zeker een aanrader!

Met de boot door Amsterdam

De naam van de stad Amsterdam dateert uit de twaalfde eeuw, toen een dam in de rivier de Amstel werd gebouwd. Ook vandaag de dag neemt het water een belangrijke plek in de stad in. Maak zeker een rondvaart door Amsterdam en ontdek de historische grachtengordel, die in 2011 is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bekijk de kaart en plan je bezoek

Vervoer naar Amsterdam

Met het openbaar vervoer

Amsterdam is goed bereikbaar met openbaar vervoer vanaf luchthaven Schiphol. Voor het vervoer in de stad zelf kunt u een Amsterdam Travel Ticket aanschaffen of een Amsterdam & Region Travel Ticket.

Met de auto

Reist u met eigen vervoer informeer uzelf dan over parkeren in Amsterdam.

Vervoer in Nederland

In Nederland zijn de afstanden gemakkelijk te overbruggen, elke plaats is binnen drie uur te bereiken. Met de trein, bus en tram kunt u op bijna elke plek komen. U kunt ook per fiets Nederland ontdekken. Met meer dan 32.000 kilometer fietspad is het een echt fietsland met vele mooie fietsroutes.

Veelgestelde vragen