© Olafpictures via Pixabay
Categorie:Nijmegen

Winkelen in Nijmegen

In Nijmegen heb je een breed aanbod van winkels en verrassende leuke zaakjes in de sfeervolle oude binnenstad. Cafés, galeries en modewinkels wisselen elkaar af. Met zijn vele gezellige, historische straten is Nijmegen absoluut een van de meest interessante winkelsteden van Nederland. En, in Nijmegen vind je de oudste winkelstraat van Nederland!

  • Ontdek historisch Nijmegen en geniet van de perfecte winkelmogelijkheden.
  • Van alternatief tot luxe; Nijmegen biedt de leukste winkels voor elk budget.
  • Kom shoppen in de oudste winkelstraat van Nederland.

Shoppen voor je huiskamer

Een van onze favoriete winkels is Collectiv.by Swan. Heerlijk snuffelen door fashion items, sieraden, tassen, prints, kunst, vintage, meubels, kussens, lampen en nog veel meer. De conceptstore is gevuld en gestyled door verschillende inkopers, creatieve makers en designers. En wat te denken van een winkel waar je planten kunt kopen met een bijzonder karakter of levensverhaal. Bij Blesh You vind je excentrieke cactussen, decoratieve vleeseters of sierasperges. Ook verkopen ze een wonderlijke verzameling aan potten, hangers en andere gadgets. Om in deze sfeer te blijven, loop eens binnen in de Museumwinkel voor een overdaad aan bijzondere interieuritems, van gouden ananassen tot opgezette vlinders.

Bekijk deze video: Shopping Nijmegen

Voor ieder budget

Om een paar modetoppers te noemen, die ook nog eens in dezelfde straat zijn gelegen: Hoogenboom Women, Coef en Kameleon Boetiek. Coef biedt lifestyle items en mode voor mannen en bij Kameleon Boetiek vind je uiteenlopende kwaliteitsmerken voor dames. De bekendste winkelstraten, met de grote ketens en alle grote merken, zijn de Molenstraat, Marikenstraat en Burchtstraat. Voor de kleinere boetieks en leuke galleries bent u in die oudste winkelstraat, de Lange Hezelstraat, en de Stikke Hezelstraat aan het goede adres.  Voor het betere designwerk bent u in de Houtstraat of de Van Welderenstraat aan het goede adres. Pareltjes scoren en koopjes jagen? Bij Appel & Ei vind je de mooiste tweedehands kleding en help je tegelijk mee aan een duurzame wereld.

Pauze...

In Nijmegen liggen de leuke winkelstraten allemaal in een klein centrum zodat u zelden ver hoeft te lopen. Mocht u toch even lekker willen zitten en trek hebben in een hapje of een drankje, dan heeft Nijmegen ook nog eens de grootste dichtheid van cafés met terras en volop lekkere restaurantjes.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Shoppen in Nederland

Ontdek de leukste winkels in de grote steden van Nederland.

Lees meer