© Simonis
Categorie:Scheveningen

5x uit eten in Scheveningen

Bent u voor een stedentrip in Den Haag of een strandvakantie in Scheveningen, dan is een bezoekje aan de haven van Scheveningen zeker een must. De haven van Scheveningen is namelijk de perfecte plek om de lekkerste Noordzeevis gevangen door de Scheveningse vloot te eten met ook nog eens een prachtig uitzicht!

  • Proef de lekkerste visgerechten in een van deze 5 restaurants in Scheveningen.
  • Geniet van een heerlijke avond met prachtig uitzicht over de haven van Scheveningen.
  • De lekkerste en duurzaam gevangen Noordzeevis, recht uit de zee direct op uw bord!

5x uit eten in Scheveningen

De Noordzee geeft ons de lekkerste vis van de hoogste kwaliteit. Er wordt gevist op zo’n 25 soorten en de vis wordt voornamelijk in Scheveningen aan land gebracht en verhandeld. Dat maakt Scheveningen de perfecte plek om van deze heerlijke vissoorten in de verschillende restaurants te genieten. Hieronder vindt u vijf tips voor een geweldige culinaire ervaring.

1) Lemon Grass

Gelegen aan de haven, is dit hét restaurant voor de lekkerste visgerechten. Met een uitgebreid terras en een nog uitgebreidere wijnkaart kunt hier zeker een avondje goed genieten.

Adres: Doctor Lelykade 24, Scheveningen

2) Encore, by Simonis

In de hoek van de Scheveningse haven vindt u ‘Encore’, het nieuwste restaurant van Simonis. Het restaurant biedt een grote diversiteit aan dagverse vis en vlees met een knipoog naar de Aziatische keuken. Daarnaast serveren ze heerlijke vleesgerechten met Amerikaanse invloeden.

Adres: Doctor Lelykade 5, Scheveningen

3) Strandpaviljoen Boonoonoonoos

Strandpaviljoen Boonoonoonoos ligt aan de vernieuwde boulevard van Scheveningen op Strand Noord. Het aanbod is vers en variërend, er is voor ieder wat wils. Geniet hier ’s avonds van de zonsondergang aan het strand met een heerlijk vis- of vleesgerecht. Ook overdag bent u aan het juiste adres voor een lekker ontbijtje, lunch of om te borrelen.

 Adres: Strand Noord 15, Scheveningen

4) Restaurant Waterproef

Modern en stijlvol restaurant met uitzicht op de haven. Uit de keuken komen spannende en vooral heerlijk gerechten met een mediterrane inslag. Ook de wijnkaart is hier van bijzonder hoog niveau en het vermelden waard.

Adres: Doctor Lelykade 25-27, Scheveningen

5) Catch, by Simonis

Met mooi uitzicht op de Tweede Binnenhaven eet u bij Catch, een van de aanwinsten van de beroemdste visspecialist uit Scheveningen, de lekkerste gerechten. Ook voor vleesliefhebbers is er genoeg te genieten, maar met zo’n uitzicht krijgen wij toch vooral trek in heerlijke vis.

Adres: Doctor Lelykade 43, Scheveningen

Tip van de redactie: voor een heerlijk visje tussendoor aan het strand, dan is een Hollandse Nieuwe van Simonis, rechtstreeks van de visafslag, een aanrader. Met uitjes en zuur; heerlijk Hollands!

Vond je dit interessant? Ontdek meer