© Cris Toala Olivares via Zandvoort Marketing
Categorie:Zandvoort

De Amsterdamse Waterleidingduinen

Ontvlucht de drukte van de stad en bezoek het natuurgebied de Amsterdamse Waterleidingduinen. Op een half uur rijden van Amsterdam ligt dit prachtige natuurgebied  aan de kust tussen Zandvoort en Noordwijk. Het ene moment loopt u door het groene duinengebied en het andere moment bent u op het strand. Een heerlijk gebied om uit te waaien.

Natuur

Een rijke variatie aan duinen, betekent ook een grote diversiteit aan planten en dieren. Tussen de bossen, plassen en graslanden kunt u herten, reeën, vossen en konijnen spotten. Vogelaars kunnen hier hun hart ophalen, want het gebied trekt duizenden (water)vogels aan. Sinds een paar jaar grazen er ook schapen en koeien in de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Waterwinning

De naam van het natuurgebied, de Amsterdamse Waterleidingduinen, zegt al genoeg. Uit de duinen wordt via een wirwar van kanalen en geulen, water verzameld dat bestemd is voor de waterwinning.

Wilt u het natuurgebied bezoeken dan bent u welkom van zonsopgang tot zonsondergang. Entree tot het gebied kost €1,50 en voor €2,- kunt u uw auto parkeren. Honden zijn niet toegestaan in het gebied.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

De natuurgebieden van Nederland

Bekijk hier alle natuurgebieden van Nederland. Nederland telt meer dan 40 natuurreservaten, waarvan 21 Nationale Parken en 20 Nationale Landschappen.

Lees meer