© Flickr
Categorie:Noord-Holland

Bloemendaal aan Zee: de trendy badplaats

In Bloemendaal aan Zee vindt u alles wat nodig is voor een heerlijke dag aan het strand. Het is een van de populairste badplaatsen van Nederland. Vooral in de zomer als mensen met de auto of het openbaar vervoer vanuit Amsterdam afreizen naar deze geweldige badplaats.

  • Beleef een heerlijke stranddag in Bloemendaal.
  • Ontdek waarom Bloemendaal ook wel het Nederlandse Ibiza genoemd wordt.
  • Bloemendaal aan Zee staat bekend om zijn strandpaviljoens.

Hoogtepunten van Bloemendaal aan Zee

Een bezoek aan Bloemendaal aan Zee is zeer zeker de moeite waard. De reden? Het strand! In Bloemendaal aan Zee zijn enkele van de beste strandpaviljoens van Nederland te vinden, waar regelmatig grote strandfeesten worden georganiseerd. Het komt ook voor dat verschillende paviljoens samenwerken en één groot, geweldig strandfeest organiseren. Bloemendaal aan Zee wordt ook wel het Nederlandse Ibiza genoemd. Toch hebben niet alleen feestgangers het hier naar hun zin. Voor nudisten is hier een eigen naakstrand (ten noorden van Bloemendaal aan Zee, in de richting van Velsen) en hondenbaasjes kunnen hun viervoeters lekker los laten lopen op het hondenstrand (tussen het naakstrand en strandopgang Parnassia).

Bezienswaardigheden in en rond Bloemendaal aan Zee

Naast het fantastische lange strand zijn in Bloemendaal aan Zee ook de vrijstaande huizen te bewonderen die her en der verspreid staan in het duinlandschap van Noord-Holland. De badplaats ligt bovendien niet ver van het fraaie Nationaal Park Zuid-Kennemerland, waar damherten, Schotse hooglanders en konikpaarden rondlopen. De badplaats Bloemendaal aan Zee is bovendien een ideale uitvalsbasis voor culturele uitstapjes naar de nabijgelegen steden Haarlem (10 km) en Amsterdam (35 km) en naar de beroemde molens van het openluchtmuseum Zaanse Schans.

Bloemendaal aan Zee: goed bereikbaar!

De naam Bloemendaal aan Zee zegt het al: deze plaats ligt direct aan zee, in een fraai duinlandschap in de buurt van de Noord-Hollandse plaatsen Haarlem, IJmuiden en de badplaats Zandvoort. Bloemendaal aan Zee is goed bereikbaar, met de bus of de trein vanuit Amsterdam, of met eigen vervoer. Na een dag cultuur snuiven in de fraaie, historische stad Haarlem, bent u met de auto binnen 10 minuten in Bloemendaal, waar u uw auto kwijt kunt op een van de grote parkeerplaatsen direct aan het strand. U kunt ook met de trein vanaf station Haarlem naar Bloemendaal aan Zee.

Bezoek Bloemendaal aan Zee

In Bloemendaal aan Zee zijn jong en oud welkom voor een heerlijke zomervakantie. Als u in Amsterdam bent met lekker weer, brengt de bus u in een wip op het strand van Bloemendaal aan Zee. Binnen een halfuurtje kunt u lekker zonnebaden. U kunt natuurlijk ook wat langer in deze leuke Noord-Hollandse badplaats blijven. Dankzij het ruime aanbod van accommodaties is voor iedereen een geschikt hotel of B&B te vinden. Wat denkt u bijvoorbeeld van een stijlvol verblijf op een historisch landgoed in Nationaal Park Zuid-Kennemerland wat bovendien voorzien is van een fantastisch restaurant ?

Veelgestelde vragen

Vond je dit interessant? Ontdek meer

De mooiste badplaatsen in Nederland voor een vakantie aan zee

Bekijk de mooiste badplaatsen in Nederland voor een vakantie aan zee met gezellige boulevards en schone stranden. Verblijf in een hotel of vakantiehuis aan het strand.

Lees meer