© Noord-Holland
Categorie:Noord-Holland

Kop van Noord-Holland

De Kop van Noord-Holland is dé plek als u het echte Holland wilt leren kennen. Vanaf Amsterdam bent u al snel in de landelijke omgeving met tulpenvelden, molens en de kust met de duinen.

  • Het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld.
  • Maak een fiets- of wandeltocht door dit unieke gebied.
  • Geniet van de natuur rond Den Helder.
Het gebied tussen Petten, Den Helder, Nieuwe Niedorp en Wieringerwerf is uniek. Het stukje land tussen de Noordzee en het IJsselmeer heeft het grootste aaneengesloten bloembollenveld ter wereld. Tegelijkertijd word je in de Kop van Noord-Holland omringd door kust. Bezoek een van de gezellige badplaatsen langs de Noordzeekust of geniet op één van de kleinschalige strandjes aan het IJsselmeer.

Uitgestrekte bloemenvelden

In de Kop van Noord-Holland vindt u het grootste bloembollenveld ter wereld. Tussen half maart en half mei verandert dit gebied in een enorme bloemenzee. Eind april zijn de bloemen het mooist. De prachtige fiets- en wandelroutes langs eindeloze velden vol bloemen maakt dit bijzondere gebied een goed alternatief voor wie de drukte van de Keukenhof wil ontsnappen.

Prachtige stranden

Behalve een droom voor bloemenliefhebbers, is de Kop van Noord-Holland ook de perfecte plek voor wie op zoek is naar een relaxte strandvakantie. Bezoek één van de prachtige badplaatsen, zoals Petten, Julianadorp, Egmond aan Zee, Bergen aan Zee of Callantsoog. Geniet van rust op het strand bij Julianadorp en Sint Maartenszee, ga kitesurfen bij Den Helder, Lutjestrand of Callantsoog of beleef een dag vol strandpret voor de hele familie bij Petten of Huisduinen.

Categorie: Lezen

Petten

Witte stranden, een blauwe zee en vrolijke, kleurige bloemenvelden.

Categorie: Lezen

Julianadorp

Ontdek de badplaats die is vernoemd naar een koningin!

Categorie: Lezen

Bergen aan Zee

Aantrekkelijke, karakteristieke badplaats met prachtige stranden, fraaie duinen en leuke kunstmarkten!

Activiteiten en bezienswaardigheden

In de Kop van Noord-Holland is van alles te beleven voor jong en oud. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Enkhuizen of Medemblik of koop lekkere verse vis in Den Oever. Houd je meer van actie, ga dan blokarten in IJmuiden aan Zee.

Breng een bezoek aan Den Helder

Helemaal in het noorden van dit gebied, vind je de stad Den Helder. Hier kan je het oude Fort Kijkduin bezoeken, dat vroeger onderdeel was van de Stelling van Den Helder. Rondom Den Helder kan je diverse beschermde natuurgebieden bezoeken.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Bloemen

Duik in de het verhaal van de Nederlandse bloemen, ontmoet kwekers en bloemisten en ontdek de beste insider tips.

Ga naar Bloemen