© NBTC / Castles & Country Houses storyline
Categorie:Overijssel

Kasteel het Nijenhuis

Het tussen Wijhe en Heino gelegen kasteel het Nijenhuis is een oase van cultuur. Kasteel het Nijenhuis is een van de best bewaarde havezaten in Overijssel. In het kasteel en de bouwhuizen, waarvan de geschiedenis teruggaat tot halverwege de 15e eeuw, is een veelzijdige, internationale kunstcollectie te zien. Ook de beeldentuin presenteert het hele jaar wisselende tentoonstellingen.

  • Bezoek een van de best bewaarde havezaten in Overijssel.
  • Bekijk de veelzijdige, internationale kunstcollectie van museum De Fundatie.
  • Wandel door de prachtige beeldentuin.
Adres:
't Nijenhuis 10
8131RD Heino
Toon locatie in Google Maps

Museum De Fundatie

Museum De Fundatie presenteert hier een bijzondere collectie oude en moderne kunst schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en toegepaste kunst uit vele perioden en culturen, waarvan de kern afkomstig is uit de omvangrijke privé-verzameling van dr. Dirk Hannema, voormalig directeur van Museum Boijmans in Rotterdam en laatste bewoner van het kasteel (1895-1984).

Rijke geschiedenis

De geschiedenis van Kasteel het Nijenhuis begint in de late middeleeuwen. De eerste vermelding dateert van 1382. Het kasteel werd bewoond door diverse adellijke geslachten, onder wie de families Van Ittersum, Bentinck en Von Knobelsdorff. Het Nijenhuis wordt omringd door een grote tuin met zeldzame bomen en planten. Tijdens een ontspannen wandeling ontdek je hierin tal van mooie oude en nieuwe beelden.

Meer informatie vind je hier.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Museum MORE & Kasteel Ruurlo

Nederlandse kastelen en buitenplaatsen

Ervaar de geschiedenis en grandeur van de Nederlandse kastelen en buitenplaatsen.

Lees meer