© Chris WM Willemsen via Shutterstock
Categorie:Overijssel

Kasteel Warmelo

Een van de beroemdste kastelen van Nederland is Kasteel Warmelo, gelegen in het historische Diepenheim, dichtbij Enschede in de provincie Overijssel. Het staat vooral bekend om zijn prachtige tuinen in verschillende stijlen, waarin u vier eeuwen aan Nederlandse kasteeltuinarchitectuur terug kunt zien.

  • Bezoek het kasteel dat regelmatig bezocht werd door de koninklijke familie.
  • Ontdek vier eeuwen aan tuinarchitectuur in de prachtige tuinen van Kasteel Warmelo.
  • Maak een wandeling en verken de vele verschillende tuinstijlen.

Koninklijke bezoeken in Kasteel Warmelo

De havezaten (kastelen) in en om het historische stadje Diepenheim werden al eeuwen bewoond door adellijke families. Maar de komst van prinses Armgard, de moeder van prins Bernhard, naar kasteel Warmelo luidde in 1952 een nieuwe fase in van Diepenheim – en leidde tot regelmatige bezoeken van de koninklijke familie. Het kasteel wordt vandaag de dag nog steeds particulier bewoond, maar de fraaie tuinen zijn voor het publiek toegankelijk.

De grandioze tuinen van Warmelo

De adembenemende tuinen, die door de eeuwen heen zijn bijgehouden en in 1920 zorgvuldig werden gerestaureerd, zijn uitgevoerd in vele verschillende tuinstijlen in diverse tijdperken. Zo is er onder meer een Victoriaanse tuin, een geometrische tuin in Franse stijl en een landschapstuin in Engelse stijl.

Om het huis en de tuinen ligt een uitgestrekt landschapspark. Behalve om hun diversiteit staan de tuinen ook bekend om de vele bloemen waaronder azalea's, rododendrons, rozen en prachtige potplanten. In de lente- en zomermaanden zijn er in de tuinen ook realistische zandsculpturen te bezichtigen.

Neem een kijkje in 360 graden

Openingstijden en toegangsprijzen

Tuinen: medio april t/m september van dinsdag t/m zondag (10.30 - 16.30 uur). Entreeprijzen: volwassenen €7,50, kinderen (6 t/m 12 jaar) €2,50

Accommodatietip

Ervaar een betaalbare overnachting in een kasteel: boek bij Stayokay Landhuis Rhijnauwen, in het pittoreske Bunnik. Dit landgoed dateert uit de 13e eeuw en het huidige herenhuis werd gebouwd in de 18de eeuw. Gasten kunnen voor een fijn prijsje verblijven in het comfortabele hostel met volop opties – van tweepersoonskamers tot meerpersoonskamers.

Meer informatie vindt u hier.

Vond je dit interessant? Ontdek meer