© Ria Enthoven

Waarom gaan?

Zuid-Holland; de provincie die jou als bezoeker iedere dag iets compleet nieuws kan voorschotelen. Van wandelingen door historische iconen als Delft en Leiden, tot het meedraaien in het bruisende leven van steden als Rotterdam en Den Haag. Of wat dacht je van een fietstocht langs de tulpenvelden? Of kitesurfen op een van de vele stranden? Wat je vakantieplannen ook worden, een goed startpunt voor je ontdekkingsreis door Zuid-Holland zijn deze populaire steden:

Zien & doen

Eten & drinken

Deze provincie heeft enkele zeehavens en een lange kustlijn langs de Noordzee. Visgerechten staan dan ook overal op het menu. Zie je een viskar? Neem een gebakken kibbeling of Hollandse Nieuwe. In de grote steden als Rotterdam en Den Haag heb je keuze uit alle culinaire windstreken. Ook in Leiden zijn veel restaurants en cafés, veelal met een gezellig terras!

Overnachten

Cheese Valley: Gouda en verder

Kom meer te weten over typisch Hollands eten door te genieten van de overheerlijke geschiedenis en attracties van Cheese Valley.

Lees meer

Informatie over Zuid-Holland

Waar Nederland zo beroemd om is, vind je bijna allemaal terug in Zuid-Holland. Historische steden als Delft en Leiden, tulpen op de bollenvelden en in de Keukenhof en molens op Kinderdijk. Vergeet ook niet te genieten van de kust. Zuid-Holland heeft genoeg mooie badplaatsen, zoals Scheveningen en Noordwijk.

Kustplaatsen in Zuid-Holland

Als je de drukke Randstad even wilt ontvluchten, kan je terecht in een van de vele badplaatsen. In Scheveningen vind je veel strandtenten, de bijzondere pier en het enorme Kurhaus. Bij het strand van Noordwijk vind je een prachtig duingebied waar het goed wandelen en fietsen is. Andere badplaatsen zijn Kijkduin en Katwijk. Veel strandtenten zijn het gehele jaar open. Geniet van de stranden en natuur op het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten; Bezoek het vestingstadje Brielle en fijne badplaatsen als Rockanje en Oostvoorne.

Schilderachtige steden
Kunstschilders lieten zich in het verleden al vaak inspireren door de schoonheid van Zuid-Holland. Zo vind je in Den Haag het bekende Panorama Mesdag. Vermeer maakte een aantal schilderijen waarin het straatbeeld van Delft te zien is. Ook Leiden staat bekend om een beroemde schilder: Rembrandt van Rijn. Een meer modernere stad is Rotterdam. Je vindt hier bijzondere hedendaagse architectuur.

Bereikbaarheid van Zuid-Holland
Per openbaar vervoer zijn de meeste plaatsen in deze provincie goed te bereiken. Vanuit Amsterdam gaan meerdere malen per uur treinen naar de grote steden. Ook tussen de steden zijn goede treinverbindingen, je reist meestal nooit langer dan een half uur. Wil je naar een van de kustplaatsen of naar de Keukenhof, dan zijn er goede busverbindingen.

Waar is wat?

Veelgestelde vragen