Categorie:Zuid-Holland

Fiets naar het strand van Katwijk

Leiden ligt op minder dan een uur fietsen van het strand. De dichtstbijzijnde kustplaats is Katwijk, dat bekend staat om een schoon en kindvriendelijk strand. Het strand van Katwijk is de achtertuin van Leiden en biedt verkoeling op een warme zomerdag en energie tijdens een lekkere herfstwandeling.

  • Fiets van Leiden naar kustplaats Katwijk.
  • Geniet onderweg van prachtige landschappen.
  • Waai uit op het strand van Katwijk.

Start aan de achterkant van Leiden Centraal Station en fiets langs het ziekenhuis LUMC en de parkeergarage naar de rotonde. Ga rechtsaf op de Albinusdreef en sla linksaf de Wassenaarsweg in. Aan het eind kunt u via de Verlengde Wassenaarseweg de snelweg oversteken, waarna u direct links in de richting van de McDonald’s fietst. Bij de stoplichten slaat u rechtsaf en dit is het begin van een rechte route naar Katwijk.

Na enkele kilometers parallel aan de Ingenieur G. Tjalmaweg gaat u bij de stoplichten links en direct bij de rotonde rechts de Kooltuinweg in. Volg het fietspad dat overgaat in de Cantineweg, sla op de Nachtegaallaan links, die overgaat in de Wethouder D. Ouwehandstraat en Schelpendam. Vervolgens koerst u via de Zuidstraat in een rechte lijn af op de boulevard en het strand.

Katwijk is een heerlijke badplaats waar jong en oud graag komt uitwaaien of zonnebakken. Wilt u liever wat meer sportieve uitdaging aan uw fietsroute toevoegen, trap dan in de richting van het zuiden door de prachtige duinen van Meijendel of naar het noorden voor een bezoek aan de badplaats Noordwijk.

Vond je dit interessant? Ontdek meer