Evenement

Internationaal Kamermuziek Festival

8 jul - 14 jul, Utrecht

13 van 19 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Het Internationaal Kamermuziek Festival brengt 's werelds beste klassieke muzikanten samen die zowel bekende als nieuwe stukken uitvoeren. Het festival heeft in eerdere edities zeer hoge opkomst gekend en vertoont voortdurend een overtreffende trap van artistieke kwaliteit.

© www.vredevanutrecht2013.nl
  • 's Werelds beste klassieke muzikanten.
  • Gehouden op verschillende unieke locaties.
  • Opgericht door de hoog gewaardeerde violiste Janine Jansen.

Opgericht door Janine Jansen en vrienden

Het Internationaal Kamermuziek Festival is opgericht door de hoog gewaardeerde klassiek violiste en violiste, Janine Jansen. Janine heeft in 2003 de Nederlandse Muziekprijs ontvangen en de prestigieuze Royal Philharmonic Society Instrumentalist Award in Groot-Brittannië in 2009. Voor het festival heeft ze een aantal van haar al lang bestaande vrienden en medewerkers uitgenodigd om deel te nemen. Onder meer Martin Frost, Boris Brovtsyn, Amihai Grosz, Torleif Thedeen en Maxim Rysanov. Het festival toont ook het werk van nieuwkomers zoals Christianne en Rik Stotijn, pianist Eldar Nebolsin, percussionist Martin Grubinger en de wereldberoemde Menahem Pressler.

Een festival op unieke locaties

Het festival wordt gehouden op speciale locaties in de stad. Het is de perfecte tijd om de unieke architecturale en historische bezienswaardigheden van Utrecht te ontdekken, zoals Vredenburg, Leeuwenbergh, Van Schijndelhuis, Paushuize, het Centraal Museum en de Domtoren.

Vier de feestdagen in een betoverende sfeer, terwijl je geniet van elegante klassieke muziek op het International Kamermuziek Festival.

Overnachten in Utrecht

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een aangenaam vakantiehuis voor uw gezin? Utrecht heeft geschikte accommodaties voor elke smaak en elk budget. Bekijk de uitgebreide selectie en boek hier uw perfecte vakantie!

Aankomende evenementen